Saturday, April 27, 2013

«Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ξενοφοβική και ρατσιστική»


Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ξενοφοβική και ρατσιστική, τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας σε συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.
Ειδικότερα, για τη δράση της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι είναι ένα «απαράδεκτο φαινόμενο» και εξέφρασε την άποψη ότι το «απαράδεκτο αυτό μόρφωμα θα εξαφανιστεί όταν η Ελλάδα θα εξέλθει από την κρίση».
Για τα επεισόδια στην Μανωλάδα, ο κ. Δένδιας είπε ότι αυτά που συνέβησαν «προσβάλλουν την ανθρώπινη οντότητα» προσθέτοντας πως η αστυνομία αντέδρασε άμεσα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, ο υπουργός αναφέρθηκε στην Ανεξάρτητη Υπηρεσία Ασύλου, στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών και στη συνολική κυβερνητική πολιτική, η οποία έχει «συγκεκριμένα αποτελέσματα» σημειώνοντας ότι τον τελευταίο καιρό έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους τριάντα χιλιάδες μετανάστες.
Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε τα αρνητικά στοιχεία της Συνθήκης του Δουβλίνου, σημειώνοντας ότι «προτείνουμε ένα νέο μοντέλο» και «ως εταίροι και φίλοι να έχουμε όλοι μαζί τη δυνατότητα και την ευθύνη να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα». Επίσης, είπε ότι «η χώρα μας έχει κάνει τεράστια προσπάθεια, τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους και η Ελλάδα έπαψε να είναι ξέφραγο αμπέλι».
«Το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, το έχουμε μελετήσει και επιχειρούμε να το εφαρμόσουμε», δήλωσε τέλος ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι κατά τις επαφές του στα κοινά Επιχειρησιακά Κέντρα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) των ΗΠΑ και της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης (NYPD) συζήτησε για την «εμβάθυνση των σχέσεων» Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ, axortagos.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.