Friday, April 19, 2013

Ανθρωποκυνηγητό στη Βοστόνη για τον Τσετσένο βομβιστή


ΝΕΚΡΟΣ Ο 26ΧΡΟΝΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ


Στη δημοσιότητα αρχίζουν να βγαίνουν τα πρώτα στοιχεία για την ταυτότητα των βομβιστών που αιματοκύλησαν το Μαραθώνιο της Βοστόνης, ενώ ανθρωποκυνηγητό έχει στηθεί για τον εντπισμό του δεύτερου υπόπτου.

Ανθρωποκυνηγητό στη Βοστόνη για τον 19χρονο Τσετσένο βομβιστή
Οι δύο βομβιστές -ένας εκ των οποίων είναι ήδη νεκρός ύστερα από καταδίωξη, ενώ ο δεύτερος καταζητείται σε όλη τη Βοστόνη, θεωρείται δε ιδιαίτερα επικίνδυνος- είναι αδέλφια και φέρουν το επώνυμο Τσαρνάεφ ενώ φέρονται να έχουν τσετσενική καταγωγή.

Το βίντεο με τους δυο υπόπτους [19/04]


Το όνομα του καταζητουμένου είναι Τζόκαρ Τσαρνάεφ, ηλικίας 19 ετών, γεννήθηκε στο Κιργιστάν διαθέτει αμερικανικό δίπλωμα οδήγησης ενώ, σύμφωνα με δήλωση γνωστού του στο CNN, εργαζόταν ως ναυαγοσώστης στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Οι δύο ύποπτοι βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2002 ή το 2003, κρίνεται ότι έλαβαν στρατιωτική εκπαίδευση, έχουν διεθνείς διασυνδέσεις, ενώ διέμεναν νόμιμα στις ΗΠΑ. Ζούσαν στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης.
Ανθρωποκυνηγητό στη Βοστόνη για τον 19χρονο Τσετσένο βομβιστή
Λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματος του καταζητούμενου δημοσιεύτηκε και η ταυτότητα του νεκρού βομβιστή. Το όνομα του νεκρού υπόπτου είναι Τάμερλαν Τσαρνάεφ, ηλικίας 26 ετών, και ως τόπος γέννηση αναφέρεται η Ρωσία.

Η αστυνομία επαναλαμβάνει συνεχώς συστάσεις στους κατοίκους του Γουότερταουν, του Νιούτον, του Κέμπριτζ, του Μπελμοντα και των γύρω περιοχών να παραμείνουν στα σπίτια τους, να κλειδώσουν καλά και να μην επιτρέψουν την είσοδο σε κανέναν.
«Τους παγίδεψαν» υποστηρίζει ο πατέρας - «Ντρεπόμαστε» λέει ο θείος τους
O 19χρονος καταζητούμενος
O 19χρονος καταζητούμενος
Σύμφωνα με το Reuters, δύο άτομα τέθηκαν υπό κράτηση (χωρίς να συλληφθούν) από την αστυνομία στο σπίτι όπου διέμεναν τα αδέλφια, ενώ το Assosiated Press επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του καταζητούμενου, Άνζορ Τσαρνάεφ, ο οποίος δήλωσε ότι ο γιος του είναι ένας έξυπνος δευτεροετής φοιτητής ιατρικής και «αληθινός άγγελος». «Τον περιμένουμε να έρθει σπίτι στις γιορτές», συμπλήρωσε.
«Κατά την άποψή μου, οι υπηρεσίες ασφαλείας παγίδεψαν τα παιδιά μου επειδή είναι πολύ πιστοί μουσουλμάνοι», δήλωσε ακόμη ο Άνζορ Τσαρνάεφ στο πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, μιλώντας από την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Μαχατσκάλα.
Ανθρωποκυνηγητό στη Βοστόνη για τον 19χρονο Τσετσένο βομβιστή
«Γιατί σκοτώσανε τον Ταμερλάν; Θα έπρεπε να τον πιάσουν ζωντανό», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον 26χρονο γιο του που σκοτώθηκε. «Ο μικρότερος κρύβεται τώρα. Τον περιμέναμε για τις διακοπές», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι ο Τζοχάρ σπουδάζει ιατρική στις ΗΠΑ.
Αντίθετα, σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο θείος των αδελφών Τσαρνάεφ ο οποίος ζει στις ΗΠΑ.
Ανθρωποκυνηγητό στη Βοστόνη για τον 19χρονο Τσετσένο βομβιστή
"Παραδόσου! Ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα και τους τραυματίες" είπε ο Ρουσλάν Τσάρνι απευθυνόμενος στον ανιψιό του, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια.
"Ντρόπιασε την οικογένεια Τσάρνι, ολόκληρη την εθνότητα των Τσετσένων", πρόσθεσε μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες έξω από το σπίτι του, στο Μοντγκόμερι Βίλατζ του Μέριλαντ. "Είμαι έτοιμος να γονατίσω μπροστά (στις οικογένειες των νεκρών και τους τραυματίες) και να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους της οικογένειάς μου", πρόσθεσε.
«Ντρεπόμαστε. Είναι παιδιά του αδελφου μου, ο οποίος είχε ελάχιστη επιρροή σε αυτούς. Δεν τους είχαμε δει και δεν είχαμε σχέσεις για πολύ καιρό. Δεν ήθελα η οικογένειά μου να έχει καμία σχέση μαζί τους» τόνισε και τους χαρακτήρισε «χαμένα κορμιά».
Και τρίτος ύποπτος;
Νεότερες πληροφορίες του NBC, το οποίο επικαλείται αστυνομική πηγή, αναφέρουν ότι η αστυνομία αναζητά και τρίτο άτομο, δεν επιβεβαιώνεται ωστόσο αν θεωρείται συνεργός των δύο αδελφών.
Ακόμη συνεχίζει να κάνει εφόδους σε σπίτια και αυτοκίνητα αναζητώντας ίχνη του καταζητούμενου.
Ανθρωποκυνηγητό στη Βοστόνη για τον 19χρονο Τσετσένο βομβιστή
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε και το αυτοκίνητο μάρκας Honda CVR που αναζητούσε η αστυνομία της πολιτείας του Κονέκτικατ και που πιστεύεται ότι ανήκει σε έναν πιθανό ύποπτο που συνδέεται με την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης.
Το χρονικό
Περίπου πέντε ώρες μετά τη δημοσιοποίηση από το FBI των φωτογραφιών των δύο υπόπτων για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη με την οποία οι αρχές αναζητούσαν περισσότερες πληροφορίες, ο 26χρονος αστυνομικός Σον Κόλιερ έπεφτε νεκρός από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ της Μασαχουσέτης.
Ο αστυνομικός του ΜΙΤ που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των δραστών.
Ο αστυνομικός του ΜΙΤ που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των δραστών.
Λίγο αργότερα, η αστυνομία λάμβανε αναφορά για μια κλοπή αυτοκινήτου από δύο άνδρες, οι οποίοι επί μισή ώρα κρατούσαν τον οδηγό του όμηρο. Οι δύο άνδρες ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά ενώ είχαν στην κατοχή τους πολλά όπλα. Οι αστυνομικοί τους χαρακτήρισαν «οπλισμένους και εξαιρετικά επικίνδυνους».
Μόλις οι δράστες απελευθέρωσαν τον οδηγό του αυτοκινήτου οι αρχές τον συνέλαβαν ως ύποπτο για να τον αφήσουν ελεύθερο λίγες ώρες αργότερα.
Παράλληλα η αστυνομία εντόπισε και άρχισε να καταδιώκει το κλεμμένο αυτοκίνητο μέχρι την περιοχή του Watertown, όπου οι δύο ύποπτοι πέταξαν εκρηκτικά από το αυτοκίνητο προς τους αστυνομικούς. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών.
Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών ο πρώτος ύποπτος τραυματίστηκε σοβαρά και συνελήφθη ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο. Αμέσως ξεκίνησε το ανθρωποκυνηγητό. Ακολούθησαν χαώδεις σκηνές καταδίωξης στην περιοχή του Κέμπριτζ και του Γουώτερτάουν, οι οποίες συνεχίζονται ακόμη.
Ο βαριά τραυματισμένος άνδρας διακομίστηκε στο Ιατρικό Κέντρο «Μπεθ Ίσραελ» της Βοστόνης. Έφερε ακαθόριστο αριθμό τραυμάτων από πυροβολισμούς καθώς και άλλα πιθανότατα από εκρήξεις.
«Ο άνδρας ήρθε στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή», δήλωσε ο γιατρός.

Στη συνέχεια οι αρχές επικεντρώθηκαν στην αναζήτηση του δεύτερου υπόπτου, ο οποίος στις φωτογραφίες της ημέρας του Μαραθωνίου απεικονιζόταν να φορά λευκό καπέλο.

Από την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκε σοβαρά ένας 33χρονος τροχονόμος, ο Ρίτσαρντ Ντόναχου, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Αμέσως απέκλεισαν μια περιοχή ενώ ζήτησαν από τους κατοίκους του Watertown, στα περίχωρα της Βοστόνης να παραμείνουν μακριά από τα παράθυρα των σπιτιών τους, να μην ανοίγουν την πόρτα τους, να αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις τους και να μην πάνε στη δουλειά τους.

«Πιστεύουμε ότι είναι τρομοκράτης. Πιστεύουμε ότι είναι ένας άνθρωπος που ήρθε εδώ για να σκοτώσει. Πρέπει να τον συλλάβουμε», δήλωνε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στον λογαριασμό του στο Twitter ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστόνης Εντ Ντέιβις.

Παράλληλα σταμάτησε η λειτουργία όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς στη Βοστόνη, ενώ κλειστά παραμένουν, κατόπιν εντολής των αρχών, τα καταστήματα, τα πανεπιστήμια και τα σχολεία της περιοχής.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.