Friday, April 26, 2013

Τα αναψυκτικά οδηγούν κατευθείαν στον διαβήτη

Η κατανάλωση ενός ή περισσότερων αναψυκτικών με ζάχαρη κάθε μέρα αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα.
Αναψυκτικά

Η κατανάλωση ενός ή περισσότερων αναψυκτικών με ζάχαρη κάθε μέρα αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα. Κάθε αναψυκτικό παραπάνω που πίνει κάποιος μέσα στην ημέρα, αυξάνει ανάλογα ο σχετικός κίνδυνος. Οι ερευνητές μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες περίπου 350.000 ατόμων σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.
Η μελέτη έδειξε ότι για κάθε έξτρα 340 ml καθημερινής κατανάλωσης αναψυκτικών με ζάχαρη (δηλαδή περίπου όσο ένα αναψυκτικό), ο κίνδυνος για διαβήτη αυξάνεται κατά 22% σε σχέση με όσους πίνουν μόνο ένα αναψυκτικό το μήνα ή λιγότερο. Η κατανάλωση φρουτοχυμών δεν φαίνεται να αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη. «Με δεδομένη την αύξηση της κατανάλωσης αναψυκτικών με ζάχαρη στην Ευρώπη, θα πρέπει να δοθούν στον πληθυσμό σαφή μηνύματα για τις ανθυγιεινές συνέπειες αυτών των ποτών», δήλωσε η υπεύθυνη της έρευνας.
Η ευρωπαϊκή μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει παρόμοια ευρήματα από προηγούμενες έρευνες στις ΗΠΑ, που έχουν συμπεράνει ότι τα αναψυκτικά με ζάχαρη συνδέονται με αύξηση του σωματικού βάρους και με καταστάσεις όπως ο διαβήτης τύπου 2. Η συγκεκριμένη χρόνια πάθηση, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πλήττει πάνω από 310 εκατ. άτομα παγκοσμίως.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.