Wednesday, April 24, 2013

Σίμος Κεδίκογλου: Ας πει ο ΣΥΡΙΖΑ τίνος συμφέροντα εξυπηρετεί


«Ας πει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ στον ελληνικό λαό τίνος συμφέροντα εξυπηρετεί, πολεμώντας την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ…» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, δίνοντας απάντηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.


Κατηγόρησε, παράλληλα, τον ΣΥΡΙΖΑ πως κάνει ό,τι μπορεί για να ματαιώσει την προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Επ' αυτού, έφερε παράδειγμα την COSCO και την επένδυση Χρυσού, στις Σκουριές της Χαλκιδικής αλλά και την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.

«Και επειδή δεν έχουν κανένα επιχείρημα, καταφεύγουν σε αθέμιτα μέσα -ψεύδη, συκοφαντίες και απειλές- τώρα πια και σε ανοησίες» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου και ανέφερε ότι τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το 2012 ήταν 505 εκατ. ευρώ και άρα το ποσό των κερδών, το οποίο αντιστοιχεί στο 34% που ανήκει στο Δημόσιο και το οποίο θα πωληθεί, είναι 171,7 εκατ. ευρώ.

«Ας περιμένουν, λοιπόν, να δουν το τελικό ποσό στο οποίο θα ανέλθει το τίμημα για το 34% του ΟΠΑΠ. Δεν θα είναι ούτε διπλάσιο ούτε τριπλάσιο. Θα είναι παραπάνω και μάλιστα σε εποχές βαθειάς κρίσης. Και δεν υπολογίζει καν το φόρο επί των μεικτών κερδών του ΟΠΑΠ, που θεσπίστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση και θα εξακολουθήσει να εισπράττεται από το κράτος, τα επόμενα χρόνια. Ο φόρος αυτός, ήδη, απέφερε 85 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο, μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2013! Ο διαγωνισμός έγινε με διαφάνεια, που εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και δεν υπήρξε η παραμικρή ένσταση, ούτε για τους όρους του διαγωνισμού ούτε για τη διαδικασία. Ο μόνος που τελικά αντιδρά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά δεν θα του περάσει, ούτε αυτή τη φορά» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
newsit.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.