Thursday, April 18, 2013

Εικόνες καταστροφής στο Τέξας και φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς

ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 
 Μία νέα τραγωδία συγκλονίζει σήμερα τις ΗΠΑ, καθώς τεράστια έκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε εργοστάσιο λιπασμάτων κοντά στο Ουάκο του Τέξας. Σύμφωνα με την αστυνομία, πέντε έως 16 άνθρωποι είναι νεκροί, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 160.
 Σοκ στο Τέξας από ισχυρή έκρηξη: 15 νεκροί, 160 τραυματίες και φόβοι για τοξικό νέφος
Τραγικός κατάλογος που δεν αποκλείεται πάντως να αυξηθεί, καθώς τρεις πυροσβέστες αγνούνται και δεκάδες ακόμα άνθρωποι φέρονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια των κτιρίων που έχουν ισοπεδωθεί.
Η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 20:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας) στο εργοστάσιο λιπασμάτων κοντά στο Γουέικο του Τέξας, είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ή να προκληθούν ζημιές σε πολλά κτίρια, ανάμεσά τους ένα σχολείο και ένα γηροκομείο και να τραυματιστούν εκατοντάδες άνθρωποι, ανέφεραν οι αρχές.
Έν τω μεταξύ, σε εκκένωση της περιοχής προχώρησαν οι αρχές καθώς εκφράζονται φόβοι ότι θα μπορούσε να σημειωθεί νέα έκρηξη. Περίπου 2.800 κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει ισχυρή μυρωδιά αμμωνίας ενώ υπάρχουν φόβοι για εξάπλωση τοξικού νέφους.


Σοκ στο Τέξας από ισχυρή έκρηξη: 15 νεκροί, 160 τραυματίες και φόβοι για τοξικό νέφος

Το Γουέστ, είναι μια κωμόπολη 2.700 κατοίκων, η οποία βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα νοτίως του Ντάλας και 32 χιλιόμετρα βορείως του Γουέικο.

"Η καταστροφή είναι μεγάλη. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Μοιάζει με πολεμική ζώνη με όλα αυτά τα συντρίμμια", δήλωσε σερίφης στην περιοχή.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας του Τέξας δήλωσε ότι η έκρηξη έχει προκαλέσει πιθανότατα "εκατοντάδες θύματα" και προκάλεσε ζημιές σε κτίρια, ωστόσο δε μίλησε για νεκρούς. Πρόσθεσε όμως ότι ένα γηροκομείο που βρίσκεται κοντά κατέρρευσε και ότι υπάρχουν παγιδευμένοι στα ερείπιά του.

Επισήμως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αναφορά στην αιτία της καταστροφής. Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας του Τέξας στο Γουέικο δήλωσε ότι την πρώτη έκρηξη ακολούθησαν δυο μικρότερες και ότι όλες προκλήθηκαν ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο. Πρόσθεσε ότι υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί μια δεξαμενή λιπασμάτων, η οποία είναι μέχρι στιγμής ανέπαφη και ότι οι αρχές εκκενώνουν την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο.

Ο δήμαρχος Τόμι Μούσκα δήλωσε στο CNN ότι 60 με 70 σπίτια γύρω από το εργοστάσιο έχουν καταρρεύσει. Πυκνά σύννεφα καπνού έχουν καλύψει την περιοχή πάνω από το εργοστάσιο, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός WFAA του Ντάλας μετέδωσε εικόνες από ελικόπτερο που δείχνουν κατεστραμμένη μια περιοχή τριών οικοδομικών τετραγώνων.

Ιατρικό Κέντρο των Βαπτιστών στο Γουέικο ανέφερε ότι νοσηλεύονται εκεί 66 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά με τραύματα στα πόδια, εγκαύματα και κατάγματα.

imerisia.gr 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.