Friday, April 19, 2013

"Δεν θα απελαθούν τα θύματα της Μανωλάδας"


Κανένα από τα θύματα της επίθεσης στη Μανωλάδα δεν θα απελαθεί, διαβεβαίωσε, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος  προέδρευσε σε σύσκεψη στο αστυνομικό τμήμα Βάρδας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες.
Ο Ν. Δένδιας στην Ηλεία
Ο Ν. Δένδιας στην Ηλεία Πηγή φωτο: Eurokinissi, Aντώνης Νικολόπουλος

Τόνισε επίσης, οτι αυτό που συνέβη δεν έχει καμία σχέση με την κουλτούρα του ελληνικού λαού. Σε ό,τι αφορά το θεσμικό πλαίσιο, επισήμανε ότι τις προηγούμενες ημέρες πέρασε από τη Βουλή με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας, διάταξη που επιτρέπει στην αστυνομία να ελέγχει τα θέματα της ανασφάλιστης εργασίας.

Dendias-Manolada-katavlismoiΌπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας: «Ουδείς από τα θύματα κρατείται ή υπάρχει πιθανότητα να απελαθεί από τη χώρα. Έχω την ευχέρεια να δώσω στα θύματα αυτό το καθεστώς, που θα τα προστατεύσει από την απέλαση. Αυτό που συνέβη, όχι μόνο αντίκειται στη νομιμότητα, αλλά αντίκειται ευθέως στην ιδέα της ανθρωπιάς. Δεν έχω την παραμικρή δυσκολία να αποδεχθώ πως το ευρύτερο κράτος, δεν υπήρξε πάντα παρόν, γι' αυτό χρειάζονται οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται».


Ο κ. Δένδιας επισκέφτηκε καταυλισμό στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας και συνομίλησε με αλλοδαπούς εργαζόμενους. Στη συνέχεια επισκέφτηκε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύονται οι τραυματισμένοι αλλοδαποί.
Όπως έγινε γνωστό, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των κατηγορουμένων για τα γεγονότα αυτά.


Συλλήψεις


Ακόμη ένα άτομο συνελήφθη στην Ηλεία, γιατί έδωσε στέγη στους τρεις καταζητούμενους, για την ένοπλη επίθεση εναντίον των μεταναστών. Πρόκειται για 38χρονο, που σύμφωνα με την Αστυνομία, παρείχε στέγη στους τρεις καταζητούμενους για την υπόθεση της ένοπλης επίθεσης εναντίον μεταναστών εργατών, στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας. Η νέα σύλληψη έγινε στην περιοχή Ρουπάκι ένας 38χρονος, ενώ χθες είχε συλληφθεί σε κοινότητα της Πηνείας, ένας επίσης 38χρονος, διότι είχε δώσει στέγη σε δύο από τους τρεις καταζητούμενους.

Εναντίον των δύο συλληφθέντων έχει σχηματισθεί δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία. Στο αυτόφωρο οδηγούνται σήμερα άλλοι τέσσερις παραγωγοί εναντίον των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών. Επίσης, στην Αμαλιάδα το πρωί της Παρασκευής, συνελλήφθη ακόμα ένας εκ των καταζητουμένων και συγκεκριμένα ο 21χρονος, που είχε πάρει μέρος στην ένοπλη επίθεση εναντίον των μεταναστών. Όπως μεταδόθηκε από τη ΝΕΤ, ακολούθησαν και οι συλλήψεις των άλλων δύο καταζητουμένων επιστατών.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.