Sunday, April 28, 2013

Με επιτυχία έγινε η πρώτη δοκιμαστική πτήση ενός Boeing 787


boeing 787Ένα αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner της εταιρείας Αll Nippon Airways (ANA), απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο, για δοκιμαστική πτήση. Δύο ώρες μετά προσγειώθηκε στο ίδιο αεροδρόμιο, χωρίς, όπως ανακοινώθηκε, να υπάρξει το παραμικρό πτητικό ζήτημα.
Στο αεροσκάφος που απογειώθηκε στις 9:00 τοπική ώρα (0:00 GMT), επέβαιναν ο πρόεδρος της ANA, Σινισίρο Ίτο και ο επικεφαλής του τμήματος Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Boeing, Ρέι Κόνερ.
Η πτήση του 787 ήταν η πρώτη δοκιμαστική που έγινε στην Ιαπωνία μετά την αλλαγή του «προβληματικού» συστήματος στις μπαταρίες, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των αρχών, οι οποίες κατόπιν χορήγησαν στο συγκεκριμένο μοντέλο αεροσκάφους την άδεια, για τη δοκιμαστική πτήση μετά από τρεις μήνες απαγόρευσης. Η αλλαγή στις μπαταρίες κρίθηκε αναγκαία λόγω των δύο περιστατικών υπερθέρμανσης στα μέσα Ιανουαρίου, που ανάγκασε τις αρχές σε όλο τον κόσμο να καθηλώσουν όλα τα αεροσκάφη αυτού του τύπου.
Η Αll Nippon Airways διαθέτει 17 αεροσκάφη Boeing 787, που αποτελούν σχεδόν το ένα τρίτο του στόλου των 787 που πετούν παγκοσμίως. Η ΑΝΑ ακολούθησε τη δοκιμαστική πτήση της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA) που απογείωσε ένα 787 Dreamliner, την Πέμπτη.
Πηγή: ΑΜΠΕ, axortagos.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.