Friday, April 19, 2013

Η Διεθνής Διαφάνεια καλεί τους G20 να καταπολεμήσουν το "τραπεζικό απόρρητο"


H Διεθνής Διαφάνεια κάλεσε σήμερα τους υπουργούς Οικονομικών της Ομάδας των 20 πλουσιότερων χωρών και αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη (G20) που συνεδριάζουν στην Ουάσινγκτον να καταπολεμήσουν το «τραπεζικό απόρρητο» υποστηρίζοντας ένα σύστημα αυτόματης ανταλλαγής τραπεζικών δεδομένων σε όλο τον κόσμο.

«Η G20 οφείλει να συνεχίσει να υποστηρίζει τις ρυθμίσεις υπέρ της αυτόματης ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών, επισήμανε η μη κυβερνητική οργάνωση σε επιστολή που απέστειλε στους 20 υπουργούς των πλουσιότερων χωρών που συνεδριάζουν από χθες στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Επί του παρόντος πολλές χώρες έχουν δεχτεί ένα σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών «κατ΄απαίτηση» και υπό όρους για τη λήψη επακριβών πληροφοριών (όνομα καταθέτη, τράπεζας) που εμποδίζουν τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έπεισε πρόσφατα αρκετές από τις χώρες μέλη της, εκτός των οποίων το Λουξεμβούργο, να υιοθετήσουν έναν τέτοιου είδους μηχανισμό.
«Φέτος σειρά μέτρων λήφθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εναπόκειται σήμερα στην G20, στο σύνολο της, να προασπίσει αυτή τη δυναμική υπέρ μιας παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής μεταρρύθμισης», πρόσθεσε η ΜΚΟ. Στην επιστολή της η Διεθνής Διαφάνεια καλεί επίσης τους υπουργούς της G20 να ορίσουν έναν μηχανισμό που επιτρέπει την αναγνώριση των πραγματικών ιδιοκτητών εταιριών που εδρεύουν σε φορολογικούς παράδεισους, ώστε να μην μπορούν πλέον να
φοροδιαφεύγουν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.