Wednesday, May 15, 2013

Ο βραβευμένος «Μανάβης» έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας


Σκηνή από το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου
Σκηνή από το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Έρχεται ο Μανάβης με το φορτηγό του γεμάτο φρούτα και λαχανικά από μια άλλη Ελλάδα, ξεχασμένη και κρυμμένη στα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου. Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, ανοίγει την αυλαία θερινού κινηματογράφου Λαΐς, της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, από την Πέμπτη 16 Μαΐου.

Το ντοκιμαντέρ «ταξιδεύει» τους θεατές στα απομακρυσμένα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου και τους ανθρώπους της, με οδηγό τον πλανόδιο μανάβη, Νίκο Αναστασίου που εδώ και 30 χρόνια γυρίζει με το φορτηγό του τα χωριά της περιοχής.

Μαζί με την γυναίκα του Σοφία κάνουν το ίδιο δρομολόγιο, μια φορά την εβδομάδα σε όλη την διάρκεια του χρόνου. Στην καρότσα του φορτηγού και οι δύο τους γιοι.

Όλοι περιμένουν το μανάβη-«σωτήρα» γιατί εκτός από προϊόντα που δεν ευδοκιμούν στην περιοχή, φέρνει και φάρμακα, είδη χρωματοπωλείου, υδραυλικά, ενώ υιοθετεί διάφορους ρόλους.

Ο ήρωας της ταινίας είναι η επαφή με τον έξω κόσμο. Ο περιβόητος μανάβης εκπληρώνει τις ανάγκες των ξεχασμένων αγροτών της Πίνδου.
   
Ο Μανάβης είναι η τρίτη ταινία που γυρίζει ο διακεκριμένος σκηνοθέτης, Δ.Κουτσιαμπασάκος  ορμώμενος από την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Αρματολικό Τρικάλων.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό
«δούναι και λαβείν», μια αληθινή πράξη ανθρωπιάς, ένα μάθημα ζωής.
     
    
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ news.in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.