Tuesday, May 14, 2013

Να αρθεί η επιστράτευση των καθηγητών ζήτησε ο Α. Τσίπρας


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του με το ΔΣ της ΟΛΜΕ, κάλεσε τον πρωθυπυργό να πάρει πίσω την απόφαση για επιστράτευση των καθηγητών και πρότεινε να αρχίσει μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις διάλογος για την αναβάθμιση του δημοσίου σχολείου.
Ο κ. Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την προληπτική επιστράτευση των καθηγητών κάνοντας λόγο για μεθόδευση που στερεί συνταγματικές ελευθερίες και πρόσθεσε ότι οταν ντύνεις στο χακί τον καθηγητή, τότε δεν μπορείς να ελπίζεις σε μια κοινωνία προκοπής και προοπτικής.
Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι δίκαια, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή, δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες μαθητές που σήμερα βρίσκονται στην τελική ευθεία ενός σημαντικού αγώνα που δίνουν πριν από τις εξετάσεις και, κυρίως, δημιουργεί συνθήκες που δεν μπορούν να βρίσκουν εφαρμογή σε ευνομούμενες δημοκρατικές πολιτείες.
Ο Νίκος Παπαχρήστος πρόεδρος της ΟΛΜΕ δήλωσε ότι ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να αρθεί το απαράδεκτο καθεστώς της προληπτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών και να ληφθούν από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες, ώστε να αναδειχθούν τα μείζονα ζητήματα της εκπαίδευσης.
Ο κ. Παπαχρήστος τόνισε ότι η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται υπό διάλυση και θα πρέπει η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να παίζει με τα παιδιά του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί επίσης να παίζει με τις οικογένειες χιλιάδων εκπαιδευτικών, δεν μπορεί να διαλύει τις οικογένειες 5.000 μονίμων εκπαιδευτικών και να απολύει 10.000 συμβασιούχους. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε, κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ στη δήλωσή του.
ΠΗΓΗ agelioforos.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.