Saturday, May 4, 2013

Θετικές εκθέσεις ΕΕ και ΔΝΤ για την Ελλάδα

Τρία χρόνια μετά την είσοδο της χώρας μας στο μνημόνιο

Θετικά περιγράφεται η πορεία της Ελλάδος σε έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δόθηκε στην κυβέρνηση τρία χρόνια μετά την είσοδο της χώρας μας στο μνημόνιο.
Στην έκθεση γίνονται  θετικά σχόλια για την υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με τον φορολογικό και τον εισπρακτικό μηχανισμό.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» αυτή η έκθεση έρχεται μετά τα εύσημα που απέδωσε η τρόικα στο EuroWorking Group της περασμένης Δευτέρας, όχι μόνον για την ορθή δημοσιονομική διαχείριση, αλλά και για την αποφασιστική αντιμετώπιση των σημαντικών θεμάτων από την ελληνική κυβέρνηση.
Τα στελέχη του ΔΝΤ παρέδωσαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών την έκθεση, στην οποία γίνεται θετική αναφορά σε δράσεις που ολοκληρώθηκαν ή που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η σύσταση ειδικής υπηρεσίας φορολογικού ελέγχου, η οποία έχει σκοπό τον έλεγχο φορολογουμένων μεγάλου πλούτου, η σύσταση Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και η αυτονόμηση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.
Η τελευταία αυτή έκθεση του ΔΝΤ, υπογραμμίζει και ορισμένες επισημάνσεις, με τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ να τονίζουν την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων σε ορισμένες κατηγορίες φορολογούμενων, ιδιαίτερα τους φορολογούμενους μεγάλου πλούτου και τους αυτοαπασχολούμενους.
Το ΔΝΤ ζητεί και την άμεση ολοκλήρωση της αναθεώρησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

ΠΗΓΗ axortagos.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.