Saturday, May 4, 2013

Πυρκαγιά σε τρένο που μετέφερε χημικά προϊόντα στο Βέλγιο


Μεγάλη πυρκαγιά προκλήθηκε από τον εκτροχιασμό βυτιοφόρων βαγονιών που περιείχαν τοξικά χημικά προϊόντα κοντά στο λιμάνι της Γάνδης, στο Βέλγιο, με αποτέλεσμα οι αρχές να απομακρύνουν σχεδόν 300 ανθρώπους από τα σπίτια τους.
Βέλγιο: Πυρκαγιά σε τρένο με χημικά
Η Infrabel, η εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο, διευκρίνισε πως δεν υπήρξαν θύματα, Ωστόσο πέντε άνθρωποι νοσηλεύθηκαν επειδή αισθάνθηκαν αδιαθεσία.
Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 02:00 (τοπική ώρα) ανάμεσα στις τοποθεσίες Σελεμπέλε και Βέτερεν. Έξι από τα δεκατρία βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάσθηκαν και δύο απ' αυτά ανατράπηκαν.
Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.Τα βαγόνια εκτροχιάθηκαν κατά την αλλαγή σιδηροτροχιάς, αφού η αμαξοστοιχία είχε διέλθει από ζώνη έργων και εξετάζεται το σενάριο της υπερβολικής ταχύτητας.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τρία βυτιοφόρα βαγόνια που μετέφεραν ακρυλονιτρίλιο, μια τοξική ουσία. Για το λόγο αυτό οι αρχές εκκένωσαν την περιοχή σε ακτίνα 500 μέτρων γύρω από τον τόπο του ατυχήματος.
Η αμαξοστοιχία ερχόταν από την Ολλανδία και κατευθυνόταν στο λιμάνι της Γάνδης.
ΠΗΓΗ gr.news.yahoo.com 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.