Thursday, May 16, 2013

Φρανσουά Ολάντ: Η Ελλάδα διασώθηκε

Εκτενείς αναφορές στην Ευρώπη, στις προόδους που επιτεύχθηκαν μέσα στο χρόνο που πέρασε και 
αυτές που πρέπει να ακολουθήσουν έκανε κατά την διάρκεια της δίωρης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε απόψε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.



Επεσήμανε την πρόθεση της Γαλλίας να προχωρήσει μαζί με τη Γερμανία, στην εμβάθυνση της πολιτικής ένωσης στην Ευρώπη και μάλιστα μέσα στην ερχόμενη διετία.

«Από την αρχή της εκλογής μου», είπε, «έκανα ό,τι ήταν δυνατόν για να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ευρώπη, και αυτή βελτιώθηκε. Κοιτώντας τον χρόνο που πέρασε βλέπω ότι η ευρωζώνη σταθεροποιήθηκε, τα απαραίτητα εργαλεία αλληλεγγύης υιοθετήθηκαν, η τραπεζική ένωση συμφωνήθηκε, έχουμε νέες ιδέες για την ΕΚΤ, η Ελλάδα που απειλείτο με έξοδο από την ευρωζώνη διασώθηκε, όπως και άλλες χώρες, το επιτόκιο δανεισμού που για πολλές χώρες ήταν δυσβάστακτο μειώθηκε» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Αυτά τα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν γιατί η Γαλλία έπαιξε τον συνδετικό ρόλο ανάμεσα στην Ευρώπη του βορρά και αυτήν του νότου, στο πλαίσιο της απαραίτητης για την Ευρώπη Γαλλογερμανικής συνεργασίας, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος».

Ο κ. Ολάντ επανέλαβε την εκτίμηση ότι «η κρίση είναι πίσω μας» χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ελλοχεύουν ακόμα κίνδυνοι, όπως είπε.

ΠΗΓΗ 24wresenimerwsi.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.