Friday, May 3, 2013

Η Ουάσινγκτον δεν αποκλείει πλέον να προμηθεύσει όπλα στους Σύρους αντάρτες

Ομπάμα: Εξετάζουμε όλες τις επιλογές
Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ είπαν δημόσια ότι εξετάζουν τον ενδεχόμενο να εξοπλίσουν τους σύρους αντάρτες, την ώρα που σφοδρές μάχες μαίνονται γύρω από την πόλη Μπανιάς της βορειοδυτικής Συρίας.

Σκέψεις ΗΠΑ για αποστολή όπλων στη Συρία

Ενώ δεν διαφαίνεται επίλυση της συριακής κρίσης λόγω των διεθνών διαφωνιών, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ είπε ότι η Ουάσινγκτον δεν αποκλείει την πιθανότητα να προμηθεύσει όπλα στην συριακή αντιπολίτευση. Οι ΗΠΑ στέλνουν μέχρι σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια και όχι όπλα στους αντάρτες.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάνε οπουδήποτε. Είναι επιλογές που πρέπει να εξεταστούν με τους εταίρους μας, με τη διεθνή κοινότητα. Δεν έχουμε προμηθεύσει όπλα στους αντάρτες έως σήμερα, αλλά ουδέποτε είπαμε πως δεν θα το κάνουμε», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με το βρετανό ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ.

Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του υπουργού του ο πρόεδρος Ομπάμα είπε ότι αυτό «συζητείται εδώ και μήνες. Ενώ βλέπουμε περισσότερη αιματοχυσία και πιθανή χρήση χημικών όπλων στη Συρία, είπα ότι εξετάζουμε όλες τις επιλογές. Πριν λάβουμε μια απόφαση, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα βελτιώσει πράγματι την κατάσταση παρά θα την κάνει πιο δύσκολη και πιο αιματηρή».
newsbeast.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.