Thursday, May 16, 2013

«Ζούμε σε ένα κράτος που δεν βοηθάει τα παιδιά του»


Αναστασία Μουτσάτσου: «Ζούμε σε ένα κράτος που δεν βοηθάει τα παιδιά του»
Η εκφραστική ερμηνεύτρια με τη μελωδική φωνή, η Αναστασία Μουτσάτσου, επιστρέφει στη σκηνή του Ιανού αυτό το Σάββατο 18 Μαΐου, για να μοιραστεί με το κοινό αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική της εικοσάχρονη μουσική πορεία και αξεπέραστες επιτυχίες άλλων δημιουργών.
Παρέα με το συνεργάτη της Ανδρέα Βουδούρη στο πιάνο, θα παρουσιάσουν τραγούδια που αγάπησε το κοινό και που ανήκουν σε διάφορα μουσικά είδη, από έντεχνα έως παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια. Επίσης τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία -από το ξεκίνημά της- στις αρχές της δεκαετίας του '90 μέχρι και σήμερα. «Αυτό που έχει σημασία και που κάνει και μας να αγαπάμε αυτήν την παράσταση, είναι ότι πολύ συχνά φεύγουμε από τη λίστα μας και ακολουθούμε την καρδιά μας, με τραγούδια που εκείνη τη στιγμή απαιτούν την προσοχή μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ερμηνεύτρια σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Διστακτικά σκέφτεται το ενδεχόμενο ενός νέου δίσκου, καθώς όπως η ίδια εξηγεί: «Εδώ και αρκετό καιρό συγκεντρώνω υλικό για ένα μελλοντικό δίσκο, όμως η εποχή που διανύουμε με κάνει να το σκέφτομαι και να διστάζω. Δεν υπάρχουν πια σημεία πώλησης παρά ελάχιστα και δεν ξέρω αν αγοράζει κανείς από το διαδίκτυο. Αλλά το βασικότερο είναι ότι ο τρόπος που μπορεί κανείς να προβάλει την δουλειά του έχει αλλάξει ριζικά μιας και τα ραδιόφωνα δεν παίζουν το ρόλο που έπαιζαν παλιά εκτός από λίγες εξαιρέσεις.»
«Παρ' όλο το χάλι μας όμως, ακούω συχνά ωραία τραγούδια, το θέμα είναι να βρίσκουν το δρόμο προς το κοινό. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να φτιάχνονται. Αυτό πιστεύω για όλες τις τέχνες και για την μουσική πιο πολύ!», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι, η τραγουδίστρια δηλώνει με περισσή ειλικρίνεια πως δεν θα ήθελε να ξεκινούσε σήμερα την καριέρα της και να έπρεπε να βιοποριστεί απ' αυτή τη δουλειά. « Ίσως φταίει το ότι έχω κάνει την προσπάθειά μου και δεν έχω τα «γκάζια» ενός ανθρώπου που μόλις τώρα αρχίζει και δεν έχει ιδέα τι θα συναντήσει...».
«Ζούμε δυστυχώς σε ένα κράτος αφερέγγυο που αλλάζει γνώμη τακτικά για όλα και το χειρότερο, δεν βοηθάει τα παιδιά του», συμπληρώνει.
Ωστόσο διατηρεί την αισιοδοξία για τους δύσκολους αυτούς καιρούς που ζούμε, και αν και- όπως η ίδια λέει «είναι απελπιστικό μερικές φορές και θέλει μεγάλη προσπάθεια από μέρους μου να μην βυθιστώ σ' αυτήν την απελπισία», τονίζει ότι προσπαθεί να αντλεί την έμπνευσή της από πράγματα που παραμένουν αναλλοίωτα από την ανθρώπινη αναλγησία, όπως η φύση και η θάλασσα. Η ίδια αντιμετωπίζει την κρίση περνώντας πολλές ώρες διαβάζοντας ή βλέποντας ταινίες, συναντά τους ανθρώπους που αγαπά και διάφορα απλά καθημερινά πράγματα.
Η γνωστή τραγουδοποιός κλείνει με την ευχή οι άνθρωποι να βρίσκουν την δύναμη να προσπαθούν και να μην πιστέψουν ούτε στιγμή ότι αυτό που συμβαίνει δεν αλλάζει. «Ας προσπαθήσουμε όλοι να γίνει το συντομότερο!!!»
Η Αναστασία Μουτσάτσου με την εμφάνισή της στον Ιανό κλείνει τον κύκλο των χειμωνιάτικων εμφανίσεών της και δίνει ραντεβού για το καλοκαίρι όπου θα εμφανιστεί σε ανοιχτούς χώρους «με σκοπό», όπως η ίδια λέει «να συναντήσουμε όσο μπορούμε πιο πολλούς που μας μοιάζουν...»
ΠΗΓΗ imerisia.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.