Wednesday, May 1, 2013

H Ντόρτμουντ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, αλλά το τελικό 2-0 δεν ήταν αρκετό. Ετσι, η Ντόρτμουντ με το 4-1 του πρώτου αγώνα, τσέκαρε τα εισιτήρια για την πτήση στο Λονδίνο, στις 25 Μαίου, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Τα δύο γκολ δεν ήταν αρκετά για τη Ρεάλ και η Ντόρτμουντ ταξιδεύει στο Λονδίνο
Οι παίκτες της Ντόρτμουντ πανηγυρίζουν την πρόκριση τους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Η Ρεάλ αναζητούσε ένα θαύμα για να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα. Κι αφού δεν κατάφερε να σκοράρει 
σπαταλώντας τρεις σπουδαίες ευκαιρίες στα πρώτα 15 λεπτά του ματς, η Ντόρτμουντ πήρε θάρρος και άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Κι ας είχε την ατυχία να χάσει μόλις στο 14' τον Γκέτσε λόγω τραυματισμού. Ο Γκροσκρόιτς  που τον αντικατέστηκε έκανε πάντως σπουδαία δουλειά. 

Η θαυμάσια ομάδα του Γιουργκεν Κλοπ, ήταν καλύτερη στο β' μέρος, έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, αλλά τα δύο  γκολ της Ρεάλ, έκαναν το παιχνίδι θρίλερ στα τελευταία λεπτά. Η Ντόρτμουντ όμως  άντεξε και πήρε την σπουδαία πρόκριση για τον τελικό.  

Η Ρεάλ έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά, με τους Ιγκουαίν (4' ), Ρονάλντο (13' ), Οζίλ (14'). Οι γηπεδούχοι δεν σκόραραν λόγω των επεμβάσεων του Βαϊντενφέλερ (δύο φορές) και της αστοχίας. 

Στο β΄μέρος, ήταν η σειρά της Ντόρτμουντ να χάσει τις ευκαιρίες. Δύο φορές ο Λεβαντόφσκι (49' και δοκάρι στο 50' ) και μία φορά ο Γκιντογκάν (61' απέκρουσε ο Λόπεθ).  Ο Μουρίνιο προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, χρησιμοποιώντας τους Μπενζεμά και Κακά, στη θέση των Ιγκουαίν και Κοεντράο, χωρίς όμως να καταφέρει σπουδαία πράγματα. Η Ρεάλ προσπαθούσε, είχε κάποιες φάσεις με τους Ρονάλντο, Ντι Μαρία και Κακά, αλλά η άμυνα της γερμανικής ομάδας κρατούσε το μηδέν.   

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως η Ντόρτμουντ  πλησίαζε στην πρόκριση,  το ματς πήρε «φωτιά», με τα γκολ των Μπενζεμά (83' από ασιστ Οζίλ) και Ράμος (88' από ασιστ Μπενζεμά).  Η Ρεάλ πίεσε στο πεντάλεπτο των καθυστερήσεων για το γκολ της πρόκρισης χωρίς όμως επιτυχία. 

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία) 

Κίτρινες: Κοεντράο, Ιγκουαίν, Ράμος, Κεντίρα-Γκιντογκάν,  Μπέντερ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ντιέγκο Λόπεθ, Εσιέν, Κοεντράο (57' Κακά), Ράμος, Βαράν, Τσάμπι Αλόνσο (67' Κεντίρα), Μόντριτς, Οζίλ, Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Ιγκουαϊν (57' Μπενζεμά).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Μπέντερ (91' Σαντάνα), Γκιντογκάν, Μπλαστσικόφσκι, Ρόις, Γκέτσε (14' Γκροσκρόιτς), Λεβαντόφσκι (87' Κελ).

tanea.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.