Tuesday, June 27, 2017

Ανδρέας Ριζούλης: Μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα και στα αναλώσιμα στους πάσχοντες με καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου και ποσοστό αναπηρίας ίσου ή άνω του 80%

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας απήντησε θετικά σήμερα στη Βουλή για λογαριασμού του Υπουργού Υγείας στην επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Ριζούλη με θέμα «Συμπλήρωση της ΚΥΑ ΔΥΓ 3(α)/ΟΙΚ 104747/26-10-2012 για μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα και στα αναλώσιμα στους πάσχοντες με καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου και ποσοστό αναπηρίας ίσου ή άνω του 80%».
Συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης απήντησε ότι το Υπουργείο βρίσκεται στην τελική φάση  επεξεργασίας του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ, όπου αλλάζει η λογική που επικρατούσε που ήταν ασθένεια και τόσα δίνω στον ασθενή, στην λογική ασθένεια και δίνω ό,τι δικαιούται ο ασθενής. 
"Για όσους έχουν σοβαρό πρόβλημα με την μυοκαρδιοπάθεια στους οποίους έχουν εμφυτευθεί συσκευές υποβοήθησης αριστεράς κοιλίας ή κάποιες άλλες τεχνικές, σκεφτόμαστε σαφώς να μην πληρώνουν τα αναλώσιμα και ό,τι άλλο τους χρειάζεται ρυθμίζοντας την επέκταση των δικαιωμάτων και στην σχετική ΚΥΑ. 
Για όσους έχουν πάνω από 80% αναπηρία, ισχύει για κάποιους μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα, και θα συμπληρωθούν οι κατάλογοι με βάση τις εγγυήσεις τις οποίες θα δεχθούμε. 

Πάντως, η προσπάθειά μας είναι όλοι οι πραγματικά χρόνιοι και βαριά άρρωστοι, σαν ένα μέτρο κοινωνικού αντισταθμίσματος και όλου αυτού που τραβάει ο πληθυσμός αυτήν την περίοδο, να μπορούν να έχουν όσο το δυνατόν χαμηλότερη συμμετοχή". 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.