Thursday, June 29, 2017

Ώρα μηδέν για τα σκουπίδια: Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφασίζει, η κυβέρνηση αναμένει

Έτοιμο το plan B;
 (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων της αναμένεται να λάβει εντός της ημέρας η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία βρίσκεται σε 24ωρη απεργία.
Ήδη οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν αυξήσει τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, ενώ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα να «παγώσει» η συμφωνία με τον ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Η κυβέρνηση, πάντως έχει επεξεργαστεί ένα plan B σε περίπτωση που δεν λήξει η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα. Το σχέδιο αφορά στην επίταξη των απεργών με δικαστική απόφαση και την αποκομιδή σκουπιδιών με οχήματα και προσωπικό του στρατού, όπως αναφέρει η Καθημερινή.
Οι οριστικές αποφάσεις των εργαζομένους στους δήμους θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση της 24ωρης απεργίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι ίδιοι οι δήμαρχοι, που μέχρι πρότινος στήριζαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τα αιτήματά τους, έχουν αρχίσει να απευθύνουν εκκλήσεις και να τονίζουν το θέμα δημόσιου συμφέροντος εξαιτίας της συσσώρευσης χιλιάδων τόνων σκουπιδιών σε συνδυασμό και με τον καύσωνα.
«Είναι επιτακτική η ανάγκη λήξης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και άμεσης αποκομιδής των απορριμμάτων από τους δρόμους. Με τη δημόσια υγεία δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς» τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ.Πατούλης.
Οι δήμαρχοι Αθήνας και Πειραιά, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μώραλης, σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι οι δήμοι έχουν γίνει παρατηρητές σε ένα θέμα που τους αφορά. «Κάθε δήμος πρέπει να αποφασίζει για τα του οίκου του» είπε ο κ. Καμίνης. «Οι κυβερνήσεις ποδηγετούν την Αυτοδιοίκηση» υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.
Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται με ενισχυμένο προσωπικό ασφαλείας η αποκομιδή των απορριμμάτων, λίγες ώρες μετά τη «χρυσή» τομή που βρέθηκε μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και των εργαζομένων στην καθαριότητα.
Οι συμβασιούχοι συμμετέχουν  στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ οι μόνιμοι εργαζόμενοι έχουν βγει στους δρόμους με 17 απορριμματοφόρα στην «πράσινη» γραμμή των σκουπιδιών και με δύο οχήματα για τα ανακυκλώσιμα.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του δήμου και υπεύθυνος για την καθαριότητα Θωμάς Ψαρράς, η κατάσταση εξομαλύνεται και το όριο της Κυριακής που έθεσαν από κοινού ο δήμαρχος και οι εργαζόμενοι, για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην πόλη, φαίνεται πως είναι εφικτό.
Σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά, παρά τη σημερινή απεργία, ζητήθηκε να παραμείνει ανοιχτός ο ΧΥΤΑ στη Μαυροράχη για την εναπόθεση των απορριμμάτων, αίτημα που έγινε αποδεκτό. «Ζητήσαμε επίσης να παραμείνει ο ΧΥΤΑ ανοιχτός για περισσότερες ώρες και το Σαββατοκύριακο για να μπορέσει να καθαρίσει η πόλη».

Newsroom ΔΟΛ
Πηγήnews.in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.