Friday, June 23, 2017

Ψήνει κοτόπουλο με το φως του ήλιου! Δείτε πως ... (vid)

Μέθοδος αειφόρου μαγειρικής…
Ο Σίλα Σουτχαράτ (Sila Sutharat) πουλάει ψημένο κοτόπουλο στο Φετσαμπούρι της Ταϊλάνδης, το οποίο μαγειρεύει με έξυπνο τρόπο: Αντί για φούρνο ή μπάρμπεκιου με κάρβουνα, χρησιμοποιεί χίλιους κινητούς καθρέφτες, οι οποίοι συγκεντρώνουν το ηλιακό φως σε μια ισχυρή δέσμη, προσανατολισμένη στο κρέας. Τα κοτόπουλα ψήνονται σε τουλάχιστον 300 βαθμούς Κελσίου.




Όπως και οι περισσότεροι άλλοι πωλητές δρόμων, ο Σίλα συνήθιζε να ψήνει το κοτόπουλο πάνω σε ψησταριά με κάρβουνα. Όμως, όλα αυτά άλλαξαν το 1997, όταν μια παρατήρηση τού έδωσε την ιδέα. Μια μέρα «χτυπήθηκε» με ηλιακό φως από το παράθυρο ενός περαστικού λεωφορείου. Έτσι, άρχισε να σκέφτεται πώς να συγκεντρώσει τη ζέστη για το μαγείρεμά του.



Τα σχόλια διόλου κολακευτικά για τον Σίλα, με τον κόσμο να λέει ότι έχει τρελαθεί και πως το ψήσιμο του κοτόπουλου με ηλιακή ενέργεια είναι αδύνατο. Όμως, δεν πτοήθηκε. Έφτιαξε ένα πάνελ, που περιλαμβάνει 1.000 μικρούς κινητούς καθρέφτες. Το σύστημα του επιτρέπει να ψήσει το κοτόπουλο, βάρους ενάμισι κιλό, σε μόλις δέκα με δεκαπέντε λεπτά!




Ο Σίλα δηλώνει ότι η εφεύρευσή του μπορεί να παράγει μέχρι και 312 βαθμούς Κελσίου, για αυτό φοράει πάντα μία μάσκα συγκολλητή αντί για καπέλο του σεφ, όταν χειρίζεται τον ηλιακό του φούρνο. Η ασυνήθιστη μαγειρική του έχει προσελκύσει περίεργους ανθρώπους, που θέλουν να δοκιμάσουν τη λιχουδιά του. Μάλιστα, σε πάρα πολλούς αρέσει, γιατί δεν μυρίζει κάρβουνο.



Ο Σίλα χρησιμοποιεί αυτήν τη μέθοδο ψησίματος εδώ και είκοσι χρόνια, ισχυριζόμενος ότι είναι πολύ καλύτερη από τις παραδοσιακές μεθόδους. Είναι σχεδόν δωρεάν, μαγειρεύει το κοτόπουλο ομοιόμορφα και το καλύτερο όλων, είναι 100% καθαρό!
Το πανεπιστήμιο της περιοχής του αναγνώρισε την έξυπνη ιδέα του Σίλα και του απένειμε ένα επίτιμο πτυχίο. Ο ίδιος και η γυναίκα του ψήνουν καθημερινά με τον ήλιο κάπου σαράντα κοτόπουλα.


Δείτε πως... Thai solar chicken - a hot hit https://youtu.be/mK8Mvbp-ZpY 





Πηγή: Oddidy Central / Βίντεο Mint

snoopit24.com, thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/06/vid_20.html#ixzz4kcfJaT00

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.