Monday, July 24, 2017

ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Γράφει ο Γιάννης Μαγκριώτης 
Όταν ο Πρωθυπουργός, το καλύτερο asset της πρώτης Κυβέρνησής του, κατά δική του δήλωση, το χαρακτηρίζει τώρα, ως το μεγαλύτερο λάθος του, τότε πρέπει να ανησυχούμε, για τις ικανότητες αξιολόγησης προσώπων ή πολιτικών;
Πολιτικά δημιουργήματα και οι δυο, της πολύπλευρης κρίσης και της απίστευτης παραποίησης της αλήθειας και της πραγματικότητας, που έχει υπάρξει τις τελευταίες δεκαετίες, αλληλοκαταγγέλονται, με ακραία σφοδρότητα, όπως κατήγγειλαν και καταγγέλλουν, όποιον διαφωνεί μαζί τους.
Το "Κίνημα των Αγανακτισμένων", κατήγγειλε το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης, ότι κατέστρεψε την οικονομία, ξεπούλησε τον εθνικό πλούτο και την κυριαρχία της χώρας.
Ανεξάρτητα από προθέσεις, στην πράξη, ήταν αντικειμενικά, η πρώτη προσπάθεια να ακυρωθεί η ιστορική μνήμη και να απενοχοποιηθεί η Χουντική εφταετία και τα εθνικά εγκλήματα, ειδικά στην Κύπρο.

Αμφισβήτησε, την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και εκκόλαψε, την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή και διάφορες εθνικολαικιστικές, αριστερίστικες ομάδες.
Το 2012, αξιοποιώντας τους θεσμούς της Κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, μπήκε ορμητικά στην Βουλή και το 2015 κυριάρχησε.
Σήμερα, που γιορτάζουμε τα 43 χρόνια, από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, υπάρχουν ερωτηματικά, όχι μόνο για την ποιότητά της Δημοκρατίας, όπως μέχρι πρόσφατα.
Όταν, αντί να χτυπούν τις Παθογένειες των θεσμών της Δημοκρατίας, χρησιμοποιούνται αυτές, ως πρόσχημα για την αμφισβήτησή των θεσμών, τότε τα ερωτήματα πυκνώνουν και προκαλούν μεγάλη ανησυχία, στην κοινωνία.
Δυστυχώς, η ανησυχία και η απογοήτευση των πολιτών, αντί να οδηγούν στην αφύπνισή τους, τους έχουν οδηγήσει στην αδράνεια και την ουσιαστική παραίτηση.
Η εξέλιξη αυτή, δημιουργεί και την μεγαλύτερη ανησυχία, γιατί χωρίς ενεργούς πολίτες, η Δημοκρατία είναι ευάλωτη, στους κάθε απόχρωσης, αρνητές της.
Οι μεθοδεύσεις απέναντι στην Ελευθερία της έκφρασης και την Δικαιοσύνη, βάλουν ευθέως κατά του Κράτους Δικαίου, όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην σημερινή του δήλωση.
Σήμερα περισσότερο, από κάθε φορά, πρέπει να υπερασπιστούμε την ιστορική μνήμη, όχι, ως μουσειακό αντικείμενο, αλλά ως παρακαταθήκη αφύπνισης και ενεργοποίησης της κοινωνίας.
Πρέπει να υπερασπιστούμε, την Μεταπολίτευση, που παρ' όλα τα λάθη και της αβελτηρίες του πολιτικού συστήματος, αλλά και όλων των ελίτ της χώρας, ήταν μακράν η καλύτερη περίοδος της Ελλάδας, από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους.
Πρέπει να χτυπήσουμε τις παθογένειες του πολιτικού, επιχειρηματικού, συντεχνιακού και μιντιακού συστήματος, χωρίς να αμφισβητούμε την σπουδαιότητά τους, για την ύπαρξη της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και της ευημερίας των πολιτών.

Αφύπνιση, τώρα!!!

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.