Friday, July 28, 2017

Φραγκούλης Τ. και Γρίψιος Χ.: Δύο αυθεντικά Σερραϊκά ταλέντα του μπάσκετ, ντυμένα στα «κόκκινα»!

Ο Πανσερραϊκός στο μπάσκετ ανδρών συνεχίζει να δυναμώνει φτάνοντας ήδη, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, τις (7) επτά μεταγραφές! Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι ο σχεδιασμός της διοίκησης και της προπονητικής ομάδας είναι μακροπρόθεσμος, γι’ αυτό και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στους νεαρούς Σερραίους αθλητές. Η παρούσα «επένδυση» μάλιστα είναι διττή:
Ο Τάσος Φραγκούλης (1,88 μέτρα) γεννήθηκε στις Σέρρες πριν 18 χρόνια και αγωνίζεται στις θέσεις του «point» και «shooting guard». Ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία (9) εννέα  ετών και πρόλαβε ήδη να δουλέψει στο γήπεδο με διακεκριμένους προπονητές όπως οι Καμαράκης και Ποργιόπουλος, Σίσκος και Οικονόμου και Βασίλης Χρυσανθίδης, ο οποίος, μάλιστα εκτός από τη διαπαιδαγώγηση, την αυτοπεποίθηση και το  μεγάλο αγωνιστικό πάθος που του μετέδωσε, τού δίδαξε και κάτι από τη δική του «τέχνη»: σουτ με γρήγορη εκτέλεση για υψηλά ποσοστά ευστοχίας και στα τρίποντα. Έτσι, ο  καλαθοσφαιριστής συμμετείχε τα προηγούμενα χρόνια σε όλα τα παιδικο-εφηβικά πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ με μέσο όρο 20 πόντων ανά παιχνίδι! Ακόμη, αγωνίστηκε ήδη με τις αντρικές ομάδες των Ικάρων στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, και του Πανσερραϊκού, πέρυσι ως δανεικός, στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Τέλος, η ενασχόληση του Τάσου με τις τέχνες, ως απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Σερρών, δείχνει την πολυτάλαντη προσωπικότητά του, ενώ αναμένεται να συνεχίσει τις σπουδές του ως φοιτητής του Τ.Ε.Φ.Α.Α.  Σερρών.
Ο Χρήστος Γρίψιος ηλικίας 17 ετών με ύψος 2,00 μέτρων είναι «μικρός» μόνο στην ηλικία και στη … «σειρά» της μπασκετικής του οικογένειας! Με πατέρα τον Δημήτρη, ζωντανή ιστορία του Σερραϊκού μπάσκετ, και αδερφό τον Πέτρο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται με επιτυχία στους Ικάρους Σερρών, ο Χρήστος μεγάλωσε με πλούσιες μπασκετικές παραστάσεις. Ειδικότερα, ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ σε ηλικία μόλις 7 ετών στις Ακαδημίες των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, στα 10 του χρόνια συνέχισε στον ΒΑΟΛ Χίου, και από το 2013 και μετά αγωνίστηκε στην ομάδα των Ικάρων πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφηβική ομάδα τη χρονιά που μας πέρασε. Φέτος, παρότι είναι υποψήφιος για τις Πανελλαδικές εξετάσεις ως απόφοιτος λυκείου, επιλέχθηκε από τον προπονητή μας Φώτη Κοκολιό για να ενισχύσει την αντρική και εφηβική ομάδα του Πανσερραϊκού τόσο για τα αθλητικά προσόντα και το μπασκετικό του ταπεραμέντο, αφού αγωνίζεται στις θέσεις 3 έως 5, όσο και για τον άριστο χαρακτήρα του.
Υποδεχόμαστε με χαρά τους δυο ταλαντούχους καλαθοσφαιριστές στην ομάδα των «λιονταριών», και τους ευχόμαστε με πολλές αγωνιστικές επιτυχίες!

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.