Tuesday, August 15, 2017

Δεκαπενταύγουστος στον Φοίνικα Θεσσαλονίκης

Γράφει ο Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Φοίνικα που πανηγυρίζει επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε ο μεθεόρτιος Εσπερινός και εψάλησαν τα Εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Πλήθος κόσμου, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και την αργία του Δεκαπενταύγουστου, παρακολούθησε με μεγάλη ευλάβεια τις ιερές ακολουθίες που κορυφώθηκαν χθες και σήμερα.
Τόσο οι ιερείς, όσο και οι ψάλτες του Ναού απέδωσαν τα τροπάρια και τους ύμνους της εορτής με κατάνυξη και τρόπο μελωδικό αγγίζοντας τις καρδιές των πιστών.
Η Παναγία που ως βασίλισσα παρέστη σήμερα στους ουρανούς κατά την ιερά μετάστασή της ως πρεσβεύει υπέρ πάντων, αλλά και για την πατρίδα μας που δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως αυτές τις μέρες.

Φωτογραφικό υλικό Κώστα Ζαχαρούδη από τον μεθεόρτιο εσπερινό και τους Χαιρετισμούς εις την Κοίμησιν της Θεοτόκου που τελέστηκαν στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμαριάς (Φοίνικας).









No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.