Monday, August 14, 2017

Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης ζητά η Ζάκυνθος – Φωτιές σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά (video)

Τεράστια η καταστροφή στη Ζάκυνθο όπου έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο επτά μέτωπαΗ μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται για τέταρτο 24ωρο. Ο Δήμος ζητά να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκηςΠυρκαγιές και σε ΚεφαλονιάΚέρκυρα.

http://www.ert.gr/featured/synechizete-o-pyrinos-efialtis-sti-zakyntho-foties-se-kefalonia-kerkyra-videoupd/
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λ. Νοτιόπουλος έκανε λόγο για εμπρησμούς.
Σε όλους τους βαθμούς οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας κάνουν λόγο για κακόβουλες ενέργειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξαν δεκάδες μέτωπα από την Κυριακή μέσα σε λίγες ώρες, ενώ τρία νέα μέτωπα έχουν κάνει την εμφάνιση τους στις περιοχές Γαλάρο, Άγιος Λέοντας και Άγιος Νικόλαος Βολιμών, τα οποία ωστόσο τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο.
Στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε ανάμεσα σε σπίτια, βίλες και εστιατόρια, με αποτέλεσμα ο κόσμος που βρίσκεται εκεί να τρομοκρατηθεί, αλλά με την έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής η πυρκαγιά τέθηκε υπο έλεγχο.
Επίσης, στο χωριό του Αγαλά, η πυρκαγιά έφτασε περίπου 500 μέτρα από το πρώτα σπίτια του χωριού, ενώ μια κατοικία που ήταν εγκαταλελειμένη από τους ιδιοκτήτες της μέσα στο δάσος υπέστη σοβαρές ζημιές.
Στη Ζάκυνθο βρίσκεται από την Κυριακή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να ερευνήσει το μπαράζ πυρκαγιών και να συλλέξει στοιχεία για τα αίτια που τις προκάλεσαν και για τους εμπρηστές που φέρονται να ευθύνονται για τα μέτωπα πυρκαγιάς.
Μεγάλη μάχη με δύο πυρκαγιές, που έχουν σύμμαχο τους δυνατούς ανέμους, δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στην Κεφαλονιά στις περιοχές Δοριζάτα και Λειβαθώ. Στη Λειβαθώ δεν έχουν ρεύμα τα χωριά Βλαχάτα και τα Μουσάτα.
Τρεις φωτιές εκδηλώθηκαν σε διάστημα λιγότερο των δύο ωρών το βράδυ της Κυριακής στην Κέρκυραστο Νέο Φρούριο, στα Ρουμπάτικα –η οποία σβήστηκε στη γέννησή της από περίπολο που περνούσε από το σημείο- και στην ορεινή περιοχή των Σινιών, που έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.
Για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προειδοποιεί σήμερα η ΓΓ Προστασίας του Πολίτη σε Αττική, Εύβοια, Αιτωλοακαρνανία, Ανατολική Πελοπόννησο, Μαγνησία, Χαλκιδική, Επτάνησα, Ανατολική Κρήτη, Δωδεκάνησα, Χίο και Λέσβο με ανέμους που θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφορ.
Μπέττυ Σαβούρδου
ΠηγέςΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ,ert.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.