Monday, September 11, 2017

Παρουσία της βουλευτή Μαρίας Τριανταφύλλου η έναρξη της σχολικής χρονιάς για το Γυμνάσιο και Λύκειο Εμπεσού

Στο  Γυμνάσιο και το Λύκειο Εμπεσού  παραβρέθηκε την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς  η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Τριανταφύλλου.
Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους διευθυντές του Λυκείου και του Γυμνασίου καθώς και με τους καθηγητές για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν δύο από τις  πλέον απομακρυσμένες  και δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες του νομού μας.
Ως θετικό οιωνό χαρακτήρισε η βουλευτής το γεγονός πως η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει    χωρίς εκπαιδευτικά κενά και πως ο στόχος της ηγεσίας του Υπουργείου για  αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας είναι αδιαπραγμάτευτος και για την περιφέρεια.
Ειδικότερα για τη  βελτίωση των  κτιριακών  χαρακτηριστικών του  σχολικού συγκροτήματος, αλλά και την ενεργειακή του αναβάθμιση, τόνισε, πως  περιοχές ημιορεινές όπως ο Εμπεσός, πρέπει, να τύχουν ιδιαίτερης φροντίδας από την πλευρά των αρμόδιων οργάνων της πολιτείας και δεσμεύτηκε, πως θα στηρίξει τις προσπάθειες, που έχει ξεκινήσει η διεύθυνση των σχολείων κατά το παρελθόν .
Αμέσως μετά τον αγιασμό, απευθυνόμενη στους μαθητές των σχολείων, τους ευχήθηκε καλή χρονιά με ενεργό  συμμετοχή στη σχολική ζωή, κριτική σκέψη σε σχολικά αλλά και κοινωνικά  ζητήματα. Υπογράμμισε,  πως  πρέπει  να εργαζόμαστε,  ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν ίσες ευκαιρίες στην πρόσβαση στην Δημόσιας εκπαίδευση  είτε βρίσκονται στα αστικά κέντρα είτε στην περιφέρεια.

Τέλος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και συζήτησαν για τα βασικότερα θέματα που απασχολούν την κοινότητα.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.