Friday, September 29, 2017

Επιμελείς Σέρρες - Συνέντευξη Τύπου – Παρουσίαση

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΥΠΟΥ – ΤΕΤΑΡΤΗ, 27/09/2017
Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ θερμά που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μου σήμερα προκειμένου να σας ανακοινώσω και επίσημα , κάτι το οποίο είναι βέβαια ήδη γνωστό. Ότι θα είμαι υποψήφιος Πρόεδρος στο Επιμελητήριο Σερρών στις επικείμενες εκλογές του προσεχούς Δεκεμβρίου.
Είμαι ο Βασίλης Καλαϊτζίδης, δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στις Σέρρες με την εταιρεία «ΑΓΡΟΤΟΠΟΣ», θήτευσα στην προηγούμενη Καλλικρατική περίοδο στο Δήμο Σερρών ως Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Πολίτη, μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον με έντονο το υγιές πολιτικό κλίμα και συγκαταλέγομαι σε εκείνους τους ανθρώπους που δεν μου προσιδιάζει ο παθητικός ρόλος σε όσα συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν γύρω μου. Αυτός ήταν και ο κυρίαρχος λόγος που κατέρχομαι στον εκλογικό στίβο για το Επιμελητήριο Σερρών, ωθούμενος δηλαδή από κίνητρα καθαρά επιχειρηματικά, συναδελφικά, χωρίς αποκλεισμούς και τοίχους.
Η παράταξη «ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ ΣΕΡΡΕΣ» που σήμερα σας ανακοινώνω την ύπαρξή της και της οποίας έχω τη χαρά να είμαι επικεφαλής είναι αυτό ακριβώς, μια επιμελητηριακή κίνηση από νέους ανθρώπους, νέες ιδέες, μοντέρνες προτάσεις, σύγχρονους επαγγελματίες αλλά και παλιούς που έχουν δείξει τα διαπιστευτήρια τους και όλοι μαζί μπορούμε και συνεννοούμαστε, μπορούμε και συνομιλούμε στοχευμένα στο στρογγυλό τραπέζι με γνώμονα πάντα το κοινό καλό.

Η ετοιμότητά  μας είναι σε πολύ καλό επίπεδο, οι ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ως παράταξη καθημερινά υποδέχεται στην αγκαλιά της ολοένα και περισσότερα μέλη, φίλους  και υποψηφίους και έτσι θα πορευτεί. Είναι εντυπωσιακό ότι υπάρχουν επιχειρηματίες του Νομού Σερρών που ήδη κρίνουν θετικά την πρωτοβουλία που πήραμε και οι οποίοι επιθυμούν να βρουν σε εμάς το αυριανό επιχειρηματικό τους σπίτι, τη νέα τους επιχειρηματική οικογένεια.
Για εμάς αυτό πρέπει να είναι το Επιμελητήριο Σερρών, ένα φιλόξενο σπίτι, μια μεγάλη και δίκαια οικογένεια για ΟΛΟΥΣ και όχι για λίγους, χωρίς αποκλεισμούς, ταμπέλες, ετικέτες και κομματικούς διαχωρισμούς, ένα Επιμελητήριο για όλους.  
Χρειαζόμαστε τους άξιους τα πιο φρέσκα μυαλά τα πιο ικανά χέρια   
Χρειαζόμαστε, νέα πρότυπα, νέα αναπτυξιακή πορεία, νέα συμμαχία με παραγωγικούς φορείς, νέα σκέψη, νέα δράση για μια Νέα Σέρρες
Δημιουργούμε νέα ενιαία ταυτότητα για τον Νομό Σερρών για τους ανθρώπους και τα προϊόντα μας .
Χρειαζόμαστε δυο πράγματα  «και στις Σέρρες και στη χώρα:

Να αυξήσουμε τις δραστηριότητες που ενισχύουν το εισόδημα μας και να βελτιώσουμε τις συνθήκες της επιχειρηματικότητας και της εργασίας. Με άλλα λόγια να προσθέσουμε βιοτεχνία βιομηχανία και ελάχιστες ακόμη υπηρεσίες στο κυρίως αγροτικό προφίλ μας και να αφαιρέσουμε γραφειοκρατικά εμπόδια, αθέμιτο ανταγωνισμό , Μαύρη εργασία και άγνοια από τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες μας,  νέους και παλιότερους.
Δυστυχώς τα νούμερα είναι απογοητευτικά η ανεργία ξεπερνά το 30% , από το 2010 έχουν κλείσει πάνω από 7.000 επιχειρήσεις και το κατακεφαλην ΑΕΠ κατατάσσει το Νόμο Σερρών στις τελευταίες θέσεις.  
Για να το πετύχουμε πρέπει   εργαστούμε σε τρεις  άξονες :
  1. Στήριξη της  πρωτογενούς παραγωγής και  σύνδεση της με δευτερογενή –τριτογενή
  2. Τουριστική  ανάπτυξη  ….
Στοχευόμενες  δράσεις χαμηλού κόστους  σε  συνεργασία με φορείς  Σερρών. Δήμοι, περιφέρεια , σύλλογοι  σωματεία  κ.α   
Λίμνη Κερκίνη, αυτοκινητοδρόμιο, Οχυρά  Ρούπελ, Αμφίπολη, σπήλαιο Αλιστράτης,  αθλητικός , θρησκευτικός , συνεδριακός , κυνηγετικός  τουρισμός .
  1. Ανάδειξη  της περιφερειακής ενότητας Σερρών , αξιοποίηση πλεονεκτημάτων , ταυτότητας ,  γαστρονομίας , τρόπου  ζωής
Στο ερώτημα εάν υπάρχει ελπίδα απαντώ πως ΝΑΙ υπάρχει.
Οι επιχειρηματίες δεν είναι από τους ανθρώπους που κοιτάζουν πίσω. Κοιτούν τις ευκαιρίες και προσαρμόζονται, επανασχεδιάζουν και δημιουργούν νέες επιχειρηματικές προοπτικές. Η στήριξη της Μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας είναι ο μονός δρόμος για τη δημιουργία πραγματικού πλούτου, δημιουργία πραγματικών θέσεων εργασίας και συγκράτησης του ανθρώπινου δυναμικού.
ΕΜΕΙΣ ως παράταξη ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ ΣΕΡΡΕΣ και εγώ προσωπικά ως Βασίλης Καλαϊτζίδης οραματιζόμαστε ένα διαφορετικό Επιμελητήριο. Σίγουρα πιο ενεργό και σαφώς πιο προσιτό σε όλους. Το Επιμελητήριο δεν είναι μόνο Αγορά, Επιχειρήσεις, Εξαγωγές, Πωλήσεις και Νούμερα, το Επιμελητήριο είναι ο Φορέαςπου έχει επαφή με την Κοινωνία και όλους τους κλάδους της. Επαφή καθημερινή, ουσιαστική και συνεχιζόμενη σε όλη την πόλη των Σερρών, αλλά και σε όλο το Νομό, από τον Προμαχώνα ως τα Κερδύλλια, και από τη Ροδόπολη εώς την Αλιστράτη.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους στην 3ηSer-Expo που σε λίγες ημέρες ανοίγει τις πύλες της και ελπίζω να πορευτούμε μέχρι το Δεκέμβριο σε ένα πολιτισμένο προεκλογικό κλίμα με ποιότητα και αξιοπρέπεια.  

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ   


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.