Tuesday, September 12, 2017

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ;; ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ…!

Γράφει ο Γιάννης Μαγκριώτης 
-Η πρώτη φορά:
Στην κρίσιμη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, ο Περιφερειάρχης απουσίαζε αδικαιολόγητα, και δεν εξέδωσε, ούτε ανακοίνωση.
Δυο ημέρες μετά, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον κ. Χαρίτση, στην Αθήνα και ανακοινώσε, ότι ο Υπουργός θα του δώσει 16 εκ ευρώ, για έργα στην Κεντρική Μακεδονία, από το (ΠΔΕ)Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων.
-Η δεύτερη φορά:
Ο Υπουργός, με την ευκαιρία της ΔΕΘ, βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη και πέρασε και από την Περιφέρεια.
Αφού, ο ένας είπε τα καλύτερα λόγια για τον άλλο, ο Υπουργός έβγαλε ένα έγγραφο και το υπέγραψε.
Όπως δήλωσαν στην συνέχεια, ο Υπουργός θα δώσει άλλα 30 εκ. ευρώ, απο το (ΠΔΕ), για την συντήρηση του περιφερειακού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι στο σύνολο του, σε πολύ άσχημη κατάσταση και επικίνδυνο.
Χθες στην επικαιρότητα, κεντρικό θέμα, ήταν η καταγγελία του εκπροσώπου της Καναδικής εταιρείας κατά της Κυβέρνησης, ότι ουσιαστικά τους διώχνει, και για αυτό, εάν σε μερικές ημέρες δεν τους δώσει τις άδειες να συνεχίσει την επένδυση, θα σταματήσει τις εργασίες και θα αποχωρίσει, απαιτώντας τεράστιες αποζημιώσεις.
Η Καναδική εταιρεία, έχει επενδύσει, από το 2012 μέχρι σήμερα, 3 δις ευρώ για την εξόρυξη του χρυσού στην ορεινή Χαλκιδική και προγραμματίζει, άλλο ένα δις ευρώ, και προσλήψεις χιλίων εργαζομένων, επιπλέον, στους 2.5 χιλιάδες, που ήδη δουλεύουν.
Σύμπτωση, όταν ρωτήθηκε ο Περιφερειάρχης, για το πρόβλημα, απάντησε:
«Να τα βρουν οι δυο πλευρές», δηλαδή, ότι λέει η κυβέρνηση ουσιαστικά.
Θυμίζω, ότι, όταν διεκδικούσε την ηγεσία της ΝΔ, σε ομιλία του στην Χαλκιδική, είχε καταγγείλει, την κυβέρνηση, με τον ίδιο τόνο, που την κατήγγειλε τώρα ο Μητσοτάκης και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που εγκρίθηκε από την βουλή, το 2011, είναι πολύ αυστηρή και έχει επικυρωθεί, από την ΕΕ.
Αυτό, που δεν έχει γίνει, είναι η συγκρότηση του μηχανισμού ελέγχου της εφαρμογής της, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Κεντρικής Μακεδονίας, και αυτό δυστυχώς, έχει ξεχαστεί.
Τέλος, θέλω να επισημάνω, πέραν του πρωτόγνωρου, ο Υπουργός, να κουβαλά στην Θεσσαλονίκη το έγγραφο της πίστωσης και να το υπογράφει, μπροστά στις κάμερες, ότι οι υπογραφές είναι άνευ αξίας, γιατί το οικονομικό έτος τελειώνει και δεν θα προλάβει, να προκηρυχθεί, πολύ περισσότερο να εκταμιευτεί, ούτε ένα ευρώ.
Συνεπώς, θα πρέπει, η μικρή φιέστα, να γίνει και πάλι, την νέα χρονιά.
Αυτό, που δεν ξέρουμε είναι, ποια θα είναι η νέα δήλωση θαυμασμού του Περιφερειάρχη, για την Κυβέρνηση, αν δεν έχουν γίνει πιο μπροστά, εκλογές.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.