Friday, September 22, 2017

Ιωάννης Γιάντσιος: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «ΛΙΑΝΑΚΗ» ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΟΝΟ

Κατ΄ αρχήν, πριν παραθέσω την υπόθεση, να διευκρινίσω τα εξής: το ήθος μου, οι αρχές στην δημοκρατία, η πίστη μου στην αλήθεια και την δικαιοσύνη, δεν μου επιτρέπουν να απευθυνθώ προσωπικά σε πολίτες με ιταμούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, διότι σέβομαι την Δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου για τον καθένα. Πρέπει να τονίσω όμως ότι, δεν ΜΕ ΦΟΒΙΖΟΥΝ –ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ τα προσβλητικά λόγια, δεν με ΠΤΟΟΥΝ, διότι τέτοια λόγια δείχνουν την αδυναμία δίκαιων επιχειρημάτων από αυτόν που τα απευθύνει, λυπηρό…....  Νοιώθω και είμαι πολύ καθαρός σχετικά με την ενασχόλησή μου με τα κοινά που δεν μπορούν να με αγγίξουν προσβλητικοί χαρακτηρισμοί. Τι λέει η παροιμία «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».  Άλλωστε, είναι πλέον ώρα, τέτοια ήθη να περάσουν στην ιστορία του Σιντικής και να ξημερώσει μια καινούργια μέρα με έντιμους και τίμιους συνδημότες μου που θα δώσουν νέα πνοή στον δήμο Σιντικής που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί.
Ας έρθουμε όμως στο ουσιαστικό και πραγματικό θέμα που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τον δήμο Σιντικής:   


   
Κι αυτό αφορά την υπόθεση «Λιανάκη» (έτσι είναι γνωστή).  
Ας δούμε τι; αναφέρει η με αριθμό 726/2011 πρωτόδικη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης τμήμα Ε΄., η οποία έκρινε την υπόθεση «Λιανάκης» κατά του Δήμου Σιντικής, ο Δήμος Σιντικής δεν προέβη στις παρακάτω σύννομες και απαραίτητες πράξεις που όφειλε άμεσα να πράξει και δεν το έκανε.
Στην πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης τμήμα Ε΄ αναφέρει ότι,  
Παραθέτω αυτούσια μέρος του σκεπτικού της απόφασης, «Ο εναγόμενος δήμος, αν και παρέστη κατά τη συζήτηση της υποθέσεως, δεν κατέθεσε υπόμνημα με το οποίο να αντικρούει τους ισχυρισμούς της αντιδίκου του, ενώ άλλωστε, προσεκόμισε το διοικητικό φάκελο της υποθέσεως χωρίς όμως, να διατυπώσει τις απόψεις του.» Χρειάζεται πολύ μυαλό, ή νομικό μυαλό να καταλάβει κανείς τι λέει η απόφαση;; Δηλαδή το νομικό τμήμα του δήμου Σιντικής θεώρησε ορθό; να μην καταθέσει υπόμνημα; Ερωτώ…καλοπροαίρετα…..σε μια υπόθεση 800.000,00 ευρώ δεν καταθέτουμε υπόμνημα που να αναπτύσσουμε τους ισχυρισμούς; Είναι λάθος να καταθέσουμε; Ερωτώ; Ας μας απαντήσουν σ΄ αυτό, ποιος νομικός λόγος-ισχυρισμός τους έπεισε να μην καταθέσουν υπόμνημα;  
 Για να δούμε τα επόμενα βήματα μετά την έκδοση της απόφασης;
Η παραπάνω απόφαση δημοσιεύθηκε την 18 Μαΐου του 2011 και επιδόθηκε την 21-10-2011 στον Δήμο Σιντικής, ο Δήμος είχε το δικαίωμα και την υποχρέωση ως όφειλε να καταθέσει Αίτηση Αναίρεσης σε ανώτερο Δικαστήριο (ΣτΕ), κάτι το οποίο ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ, με αποτέλεσμα να περάσει η προθεσμία κατάθεσης της αναίρεσης, να περάσει και το εξάμηνο προθεσμίας για κακοδικία (πχ. δικαστηρίου, η δικηγόρου κλπ) να τελεσιδικήσει η απόφαση, να μην μπορεί πλέον ο Δήμος να καταθέσει αίτηση αναστολής της απόφασης, και έτσι να βρεθεί ο Δήμος στην δυσάρεστη και απαράδεκτη θέση, δηλαδή να πληρώσει το ποσό των 801.866,41 ευρώ, πλέον τόκων, παρά πέρα να χάσει σε πλειστηριασμό ένα ΄΄φιλέτο΄΄ ακίνητο γεωθερμίας με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Δήμο Σιντικής και εμάς τους δημότες.
 Αφού έγινε ο πλειστηριασμός ενός τμήματος δημοτικής εκτάσεως στο γεωθερμικό πεδίο Σιδηροκάστρου, μετά τον Πλειστηριασμό και την τελευταία ημέρα της προθεσμίας (90 μέρες μετά) ο δήμος Σιντικής κατέθεσε ΑΝΑΚΟΠΗ στο αρμόδιο Δικαστήριο κατά του πλειστηριασμού. Μετά από αναβολές, τον Μάρτιο του 2017 συζητήθηκε η Ανακοπή στο Δικαστήριο, την οποία ο δήμος Σιντικής και το νομικό του τμήμα, «έχασαν» το Δικαστήριο, δηλαδή το Δικαστήριο τους απέρριψε την Ανακοπή. Έτσι χάθηκε η δημοτική έκταση στο γεωθερμικό πεδίο Σιδηροκάστρου από τι; από «κακούς» χειρισμούς ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, ας μας απαντήσουν; Να αναφέρω ότι, ο νυν δήμαρχος, δεν παρέστη αυτοπροσώπως στο δικαστήριο να υποστηρίξει την Ανακοπή του δήμου μας, τουλάχιστον ως «πρωτεργάτης» της υποθέσεως προεκλογικά.
Στην με αριθμ. πρωτ. 28341/19-12-2014 αίτησή μου με την οποία ζητούσα να τηρήσει τον «προεκλογικό του λόγο» ο νυν δήμαρχος, η απάντησή του ήταν η εξής: ……εκκρεμεί ενώπιον της δικαιοσύνης μετά από ανακοπή – αντιρρήσεις που άσκησε ο δήμος…… Επομένως ο δήμος θα πρέπει να περιμένει την δικαστική απόφαση για να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.
Τώρα που η δικαιοσύνη αποφάνθηκε και έχασε το δικαστήριο ο δήμος, προέβη σε κάποια ενέργεια!! θα υλοποιήσει την υπόσχεσή του;;; ή όλα καλά….?? 
  Σ΄ αυτά τα ερωτήματα υποχρεούται να απαντήσει ο δήμος, το νομικό τμήμα του δήμου Σιντικής για να λάβει γνώσει ο κάθε δημότης του δήμου και όχι εκτοξεύοντας υπονοούμενα και προσβολές στον ανεμιστήρα.

Με τιμή
Γιάντσιος Ιωάννης
Δικηγόρος

Δημότης Καμαρωτού   

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.