Sunday, September 17, 2017

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο περίπτερο της Περιφέρειας στην 82η ΔΕΘ.
«Χαίρομαι πολύ που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει βάλει τις ίδιες προτεραιότητες, που έχουμε κι εμείς συνολικά για τη χώρα, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την οικονομική ανάπτυξη», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τζιτζικώστα.
Όπως επισήμανε στον Πρόεδρο της ΝΔ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας«η φετινή ΔΕΘ είναι η πιο επιτυχημένη της τελευταίας δεκαετίας κι αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην επιτυχημένη διοίκηση του εκθεσιακού φορέα. Επισκέπτεστε μια περιοχή, μια Περιφέρεια, που έχει καταφέρει να είναι στο επίκεντρο της προσπάθειας που γίνεται για την επανεκκίνηση της πραγαματικής οικονομίας. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε κι από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο επέλεξαν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης. Μια σημαντική αναγνώριση και του έργου που έχει γίνει αυτά τα χρόνια, αλλά και του γεγονότος ότι έχουμε ένα σοβαρό και συγκροτημένο σχέδιο για το μέλλον. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι για τρεις συνεχόμενες χρονιές, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρώτη σε απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, με αποτέλεσμα να ολοκληρώνονται 523 έργα και δράσεις σε όλους τους τομείς και σε όλες τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Έργα που αφενός αναβαθμίζουν τις υποδομές και την ποιότητα ζωής των πολιτών, αφετέρου δημιουργούν θέσεις εργασίας και νέο εισόδημα. Επειδή γνωρίζω καλά πως προσωπικά πιστεύετε στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και στην προσέλκυση επενδύσεων, να ξέρετε ότι σ’ αυτή την κατεύθυνση έχετε και συμμάχους. Συμμάχους αποφασισμένους να αποδείξουν με τη δουλειά τους ότι μόνο αυτός είναι ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη τη διοίκηση της ΔΕΘ για την πολύ μεγάλη επιτυχία της 82ης ΔΕΘ: «Χαίρομαι που η ΔΕΘ βρίσκει και πάλι τη θέση της ως μια έκθεση η οποία προάγει την καινοτομία, την εξωστρέφεια, τον εξαγωγικό προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας. Αυτά είναι χαρακτηριστικά τα οποία κι εμείς πρέπει να αναδείξουμε και χαίρομαι πολύ που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει βάλει τις ίδιες προτεραιότητες, που έχουμε κι εμείς συνολικά για τη χώρα, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την οικονομική ανάπτυξη».
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Βόρεια Ελλάδα θα παίξει κεντρικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την αλλαγή στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Μια Βόρεια Ελλάδα η οποία πρέπει να είναι κέντρο εξαγωγικής βιομηχανίας και μεταποίησης, που πρέπει να προσελκύει τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο, που πρέπει να επενδύει στην ποιοτική αναβάθμιση του παραγωγικού της τομέα και μια Βόρεια Ελλάδα, η οποία με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, πρέπει να είναι ένα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης, καινοτομίας και εξωστρέφειας. Όλα αυτά συνθέτουν ένα συνεκτικό σχέδιο για την ανάπτυξη στην Κεντρική Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα όπως την αντιλαμβανόμαστε. Θέλω να ευχαριστήσω τον Απόστολο Τζιτζικώστα για τη στενή συνεργασία που έχουμε και να συγχαρώ τον Τάσο Τζήκα για την εξαιρετική δουλειά την οποία έχει κάνει στη ΔΕΘ. Εύχομαι εις ανώτερα και του χρόνου με ακόμη περισσότερες καινοτομίες και εκθέτες».



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.