Tuesday, September 12, 2017

Σοφία Σακοράφα προς Γιοχάνες Χαν: “Δίνετε χρόνο και άλλοθι στην Τουρκία να συνεχίζει την πολιτική της, οδηγώντας τη δική σας σε αδιέξοδο”

Έντονη κριτική για την εξωτερική πολιτική της Ε.Ε απέναντι στην Τουρκία άσκησε απόψε στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, απευθυνόμενη προς τον Επίτροπο για την Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν.
Η Σοφία Σακοράφα επισήμανε τη διπλή γλώσσα της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία σήμερα (σε περίοδο πριν από τις γερμανικές εκλογές) δηλώνει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να μπει στην ΕΕ, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα εκθείαζε τη συνεργασία με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Το πολιτικό αυτό αλαλούμ από πλευράς της ΕΕ, δίνει και χρόνο και άλλοθι στην Τουρκία για να συνεχίζει την πολιτική της, οδηγώντας την πολιτική της Ε.Ε σε αδιέξοδο, υποστήριξε η κυρία Σακοράφα, λέγοντας στον κύριο Χαν ότι “Εάν η πολιτική της Ε.Ε  υπαγορευόταν από τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες,  θα είχατε ήδη αναστείλει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις”.
Αλλά η πολιτική της ΕΕ -τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Ε.Ε.-  δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση με τις ευρωπαϊκές  πολιτικές  αξίες.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης της Σοφίας Σακοράφα στο Ευρωκοινοβούλιο που απήθυνε στον Γιοχάνες Χαν:


“Μας έχετε μπερδέψει!
Το κοινοβούλιο εκδίδει αλλεπάλληλα καταδικαστικά ψηφίσματα για την κατάσταση στην Τουρκία και ζητά ακόμη και την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Η κυρία Μέρκελ και οι αξιωματούχοι της, για προεκλογικές σκοπιμότητες, δηλώνουν ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να μπει στην Ε.Ε., όταν πριν από λίγο καιρό εξυμνούσαν τη συνεργασία τους με την κυβέρνηση Ερντογάν.
Ο κ. Γιούνκερ δηλώνει, ότι η Τουρκία απομακρύνεται με άλματα από την ευρωπαϊκή της προοπτική.
Εσείς, την ίδια στιγμή, αποκαλείτε την Τουρκία στρατηγικό εταίρο και ζητάτε στενή συνεργασία σε νευραλγικούς τομείς.

Μπορείτε να μας πείτε, τελικά, την θέση ποιων εκφράζετε;
Αντιλαμβάνεστε φυσικά, ότι αυτό το διαχρονικό, αλλά σκόπιμο αλαλούμ, για το ποιος θα έχει την ευθύνη της διακοπής των διαπραγματεύσεων δίνει χρόνο και άλλοθι στην Τουρκία να συνεχίζει την πολιτική της, οδηγώντας τη δική σας σε αδιέξοδο.
Εάν η πολιτική σας υπαγορευόταν από τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες θα είχατε ήδη αναστείλει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις”.
Δυστυχώς όμως, η πολιτική που ακολουθείτε τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Ε.Ε., καμία σχέση δεν έχει με αυτές τις αξίες.”

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.