Saturday, September 23, 2017

Το χρονικό της φωτιάς στην Σιντική

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η αντίδραση των φορέων της Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπιση της μεγαλύτερης εστίας φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στην περιοχή περιμετρικά των λουτρών Σιδηροκάστρου. 

Παράλληλα εκδηλώθηκαν περίπου 12 εστίες από την Κερκίνη μέχρι τα λουτρά μικρής όμως έντασης. Αιτία υπήρξε εμπορική αμαξοστοιχία που ξεκίνησε από τη γειτονική Βουλγαρία και λόγω βλάβης στα φρένα του συρμού δημιουργήθηκαν σπινθήρες οι οποίοι σε συνδυασμό με τον αέρα που φυσούσε στην περιοχή βοήθησαν να εκδηλωθεί πυρκαγιά σε σύντομο χρόνο. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους πυροσβέστες της Π.Υ. Σερρών και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σιδηροκάστρου οι οποίοι αφού εκκένωσαν τις εγκαταστάσεις των λουτρών από τους επισκέπτες ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες και συνέβαλαν στην κατάσβεσή τους με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Μωϋσιάδη Ιωάννη για τα μέσα που διέθεσε (μπουλντόζα και μηχάνημα jcb ) και δήμους του Νομού Σερρών που προσέφεραν τα υδροφόρα οχήματά τους. Ο Δήμος Σιντικής με τη σειρά του αφού εξασφάλισε τη σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών των λουτρών, διέθεσε τη μαθητική εστία για τη σίτιση περίπου 50 ατόμων ενώ με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου κ. Φώτη Δομουχτσίδη το ΚΤΕΛ Σερρών διέθεσε λεωφορείο για την μεταφορά των ατόμων στο ΚΠΕ Ποροϊων όπου και διανυκτέρευσαν. Η διοίκηση των Λουτρών Σιδηροκάστρου και του Δήμου ήταν παρούσες καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης. Η σωστή συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων απέδειξαν ότι κάνουν θαύματα!
Δείτε το βίντεο 

Πηγή: Δήμος Σιντικής

1 comment:

  1. Ever wanted to get free YouTube Subscribers?
    Did you know you can get these ON AUTOPILOT AND ABSOLUTELY FOR FREE by getting an account on Like 4 Like?

    ReplyDelete

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.