Tuesday, September 12, 2017

Εναρκτήρια Ομιλία της Κατερίνας Ιγγλέζη στο Eθνικό Συνέδριο με θέμα «Περιβαλλοντική Ευθύνη, Πρόληψη και Αποκατάσταση: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για την Προστασία της Βιοποικιλότητας στην Ελλάδα»

Το Eθνικό Συνέδριο με τίτλο: «Περιβαλλοντική Ευθύνη, Πρόληψη και Αποκατάσταση: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για την Προστασία της Βιοποικιλότητας στην Ελλάδα» άνοιξε με ομιλία της η Κατερίνα Ιγγλέζη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης- Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο πλαίσιο του έργου LIFE Natura Themis και έλαβε χώρα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο.

Η ομιλία της Κατερίνας Ιγγλέζη εστίασε στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στην περιβαλλοντική ευθύνη ως κομβικής σημασίας στην χάραξη και εφαρμογή περιβαλλοντικής πολιτικής. Οι υπόλοιπες ομιλίες και παρουσιάσεις αφορούσαν στην εφαρμογή της Οδηγίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη (2004/35/ΕΚ), τις κοινωνικές προεκτάσεις της περιβαλλοντικής παραβατικότητας, το περιβαλλοντικό έγκλημα, τους ενωσιακούς θεσμούς και μέτρα για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, την οικονομική αποτίμηση των μέτρων αποκατάστασης περιβαλλοντικής ζημιάς, την αποτελεσματικότητα της δίωξης του περιβαλλοντικού εγκλήματος στην Ελλάδα, τη συνεισφορά της κοινωνίας των πολιτών, των ανεξάρτητων αρχών και των Περιβαλλοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην προστασία του περιβάλλοντος και άλλα.
Στο συνέδριο παραβρέθηκαν εισαγγελείς, δικαστές, δικηγόροι, νομικούς, εκπρόσωποι Μη  Κυβερνητικών Οργανώσεων, στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών που ευθέως εμπλέκονται σε θέματα περιβαλλοντικού εγκλήματος, περιβαλλοντικής ζημίας και αποκατάστασης και επιστήμονες στον τομέα του περιβάλλοντος.

Τα πρακτικά, οι παρουσιάσεις και υλικό του Συνεδρίου θα αναρτηθεί τις επόμενες μέρες στη ιστοσελίδα http://www.lifethemis.eu

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.