Friday, November 10, 2017

Φ. Αραμπατζή: Προγραμματική προτεραιότητα της ΝΔ η επένδυση στην καινοτομία. Απόδειξη η ενσωμάτωσή της στο ΠΑΑ 2014 – 2020

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ Φ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ
ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
Την πρωτεύουσα σημασία, που δίνει η ΝΔ στην ενσωμάτωση της Καινοτομίας στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και η προστιθέμενη αξία των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και να μεγιστοποιηθεί το αγροτικό εισόδημα, υπογράμμισε η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Φ. Αραμπατζή από το Βήμα του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η Σερραία Βουλευτής, επισήμανε την πολυπαραγοντική διάσταση της Καινοτομίας και την εξάρτησή της από τη γνώση, την εκπαίδευση, τη συνεργασία και κυρίως την ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού.

Τόνισε δε ότι με οδηγό αυτούς τους άξονες, η ΝΔ ήδη από τον σχεδιασμό της Νέας ΚΑΠ 2014 – 2020, επί των ημερών της πρόσφατης διακυβέρνησης της, προορατικά προέταξε, για πρώτη φορά, τη Γνώση και την Καινοτομία τόσο στα εξειδικευμένα Μέτρα 01, 02 και 16 του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, όσο και μία σειρά κινήτρων επιπλέον μοριοδότησης για όλα τα Μέτρα του ΠΑΑ, όταν οι δικαιούχοι θα ενσωμάτωναν καινοτομία.
Η Τομεάρχης της ΝΔ, στηλίτευσε τόσο την αδικαιολόγητη αβελτηρία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την προκήρυξη των σχετικών Μέτρων για την Καινοτομία στο νέο ΠΑΑ, όσο και την αναιτιολόγητη μείωση των δεσμευμένων κονδυλίων της Καινοτομίας από τα 292 στα 255 εκατ. ευρώ, που συνεπάγεται επιπλέον «διαφυγόντα κέρδη» σε μια αγροτική οικονομία, που υπερφορολογείται και υπερεισφορολογείται.
Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε, η Κυβέρνηση αναλώνεται σε μια ευκαιριακή, οριζόντια και άσκοπη επιδοματική πολιτική στο Μέτρο για τους Νέους Αγρότες, μειώνοντας τον υποχρεωτικό χρόνο παραμονής τους στο επάγγελμα από τα 10 χρόνια, που είχε οριοθετηθεί ως κριτήριο επί ΝΔ, στα 3, υπονομεύοντας τη ζητούμενη ηλικιακή ανανέωση και τη μακροπρόθεσμη ενασχόληση των Νέων Γεωργών με τον κλάδο. Ενώ αφήνει στα «συρτάρια» το ενισχυτικό για την ανάπτυξη της καινοτομίας Μέτρο 09 για τις Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών.
Η κ. Αραμπατζή επισήμανε ότι η Καινοτομία και η Γνώση στην αγροτική παραγωγή, δεν είναι αυτοσκοπός αλλά πρέπει να υπηρετούν την αποτελεσματικότητα και την επιχειρηματική ανταποδοτικότητα.
Με κυρίαρχους στόχους την αύξηση της παραγωγικότητας και της στρεμματικής απόδοσης, τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη μείωση των εργατοωρών απασχόλησης, τη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του καλλιεργούμενου προϊόντος, την προστασία της παραγωγής από τις καιρικές συνθήκες και τα σύγχρονα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής.
Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, η εισαγωγή της Γεωργίας Ακριβείας (δορυφορική πλοήγηση - διαδίκτυο) της Ευφυούς Γεωργίας, (επιστημονικές μετρήσεις, με αισθητήρες, drones και δορυφόρους) αλλά και της ψηφιοποίησης  του γεωργικού τομέα και του συστήματος διακυβέρνησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, είναι το νέο διαμορφούμενο πλαίσιο με το οποίο πρέπει να εξοικειωθεί ο αγροτικός κόσμος της χώρας. Μόνον έτσι, θα κερδηθεί η μάχη της ανταγωνιστικότητας, με την μοναδικότητα των προϊόντων αφενός και τη μείωση του κόστους παραγωγής, από την υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων, αφετέρου.
Η κ. Αραμπατζή αναφέρθηκε στη δέσμευση της ΝΔ – όπως αυτή εκφράστηκε επανειλημμένως από τον Πρόεδρό της κ. Κυριάκο Μητσοτάκη - για ένα νέο Πρότυπο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με ισχυρούς επαγγελματίες, επιστήμονες αγρότες και ισχυρές Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών. Σε μια πολιτική εξάντλησης όλων των αναπτυξιακών εργαλείων, σε μια φιλική φορολογική πολιτική, με ισχυρά φορολογικά κίνητρα για την περαιτέρω ενθάρρυνση των αγροτικών εταιρικών συμπράξεων.
Προς αυτή την κατεύθυνση, η ενθάρρυνση της καινοτομίας, αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της πολιτικής της ΝΔ.




No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.