Thursday, November 16, 2017

Περιοδεία Υπουργού ΑΑ&Τ, Βαγγέλη Αποστόλου, στον Έβρο

Τη μονάδα επεξεργασίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Έβρου «Θρακών-Αμνός» που βρίσκεται στο Νεοχώρι Ορεστιάδας  εγκαινίασε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την επίσκεψή του στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 6ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κατά την επίσκεψή στο συνεταιρισμό, ο Υπουργός, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπο Κασίμη και τη βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά,  ξεναγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της μονάδας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους της συνεταιριστικής οργάνωσης και αιγοπροβατοτρόφους.

O Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά  ότι το ΥΠΑΑΤ και η Κυβέρνηση προωθούν δράσεις μέσα και από το ΠΑΑ για  την ενίσχυση της εξωστρέφειας του πρωτογενούς τομέα, καθώς και για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του κλάδου, με στόχο την ενίσχυση των νέων ανθρώπων στην αγροτική παραγωγή και τη στήριξη νέων και υγειών συνεργατικών σχημάτων.  


«Όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός από το βήμα  του  6ου Περιφερειακού  Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, με όχημα την εξαιρετική ποιότητα των αγροδιατροφικών μας προϊόντων,  βασική μας επιδίωξη  είναι να βελτιώσουμε   τη θέση των ελληνικών προϊόντων αγροδιατροφής στην πυραμίδα των εξαγωγών, ώστε να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο στις διεθνείς αγορές. Ήδη υλοποιούμε δράσεις που αφορούν την ανάπτυξη της έρευνας και καινοτομίας στον αγροτικό χώρο, τη λειτουργία τράπεζας γενετικού υλικού, θεσπίσαμε το νόμο κατά των ελληνοποιήσεων, θεσμοθετούμε  την έναρξη λειτουργίας ενός φορέα διαχείρισης της δημόσιας αγροτικής περιουσίας, ώστε να αξιοποιηθεί για παραγωγικούς και ερευνητικούς σκοπούς» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αποστόλου.

Επισημαίνεται ότι ο συνεταιρισμός «Θρακών-Αμνός» ιδρύθηκε το 2012, σημειώνοντας έκτοτε σταθερά ανοδική πορεία, ενώ σήμερα αριθμεί 180 αιγοπροβατοτρόφους από ολόκληρο τον Έβρο. Στις ποικίλες δράσεις του συνεταιρισμού συγκαταλέγονται  η εμπορία αιγοπρόβειου γάλακτος, η εκπαίδευση και συμβουλευτική των παραγωγών, η συμβολαιακή γεωργία, οι συνεργασίες με μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και πλέον η μεταποίηση του γάλακτος. Με τη δημιουργία του χώρου επεξεργασίας γάλακτος στο Νεοχώρι, ο συνεταιρισμός δύναται να εφοδιάζει τους ιδιόκτητους Αυτόματους Πωλητές, αρχικά σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή και μετέπειτα σε περισσότερα σημεία στο νομό Έβρου αλλά και σε άλλες περιοχές, με στόχο την παραγωγή παραδοσιακών και καινοτόμων γαλακτοκομικών προϊόντων.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κ. Αποστόλου επισκέφθηκε τη Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα, όπου εγκαινίασε  το νέο κτίριο των εργαστηρίων που παραχωρήθηκε δωρεάν από τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ. Στη συνέχεια ακολούθησε τελετή της επίσημης παράδοσης του νεοαποκτηθέντος Αγροκτήματος της Σχολής, που παραχωρήθηκε από το ΥΠΑΑΤ στο πανεπιστήμιο για να εξυπηρετήσει τις διδακτικές και ερευνητικές ανάγκες.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.