Wednesday, November 8, 2017

Δυναμική συμμέτοχη του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Σερρών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Ο Σύλλογος μας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της εργατικής τάξης και δηλώνει παρόν στο συλλαλητήριο που ΠΑΜΕ στις 09/11 και ώρα 18:30 στην Πλ. Ελευθερίας.

Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στα αιτήματα να μην υπάρχει εργαζόμενος με μισθό κάτω από 751 Ευρώ και μεροκάματο κάτω από 33,57 Ευρώ, να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας και του λαϊκού εισοδήματος, να διασφαλιστεί το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία.

Ταυτόχρονα εναντιωνόμαστε στο νέο νομοσχέδιο για την πρόνοια. Δε δεχόμαστε περικοπές στις προνοιακές παροχές, στα προνοιακά επιδόματα και στα προνοιακά ιδρύματα. Αντιπαλεύουμε την εισαγωγή της περίφημη λειτουργικότητας του αναπήρου στον τρόπο πιστοποίησης αναπηρίας. Αρνούμαστε να περάσουμε εκ νέου από επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση κατάργηση του σφαγείου των ΚΕΠΑ και του απαράδεκτου κανονισμού πιστοποίησης βαθμού αναπηρίας. Να αντικατασταθούν με επιτροπές οι οποίες θα πιστοποιούν τα ποσοστά αναπηρίας των συναδέλφων όχι με βάση την προσαρμογή του κράτους στους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά με βάση τις ιδιαίτερες δυσκολίες που προκαλεί η κάθε αναπηρία στη ζωή του κάθε συναδέλφου (π.χ. αυτόνομη διαβίωση, βαθμός δυσκολίας ένταξης στην αγορά εργασίας, ικανότητα αυτοεξυπηρέτησης), .
  • Να μην πληρώνουμε ούτε ένα Ευρώ για τις απαραίτητες φυσικοθεραπείες, ιατρικές εξετάσεις και φάρμακα.
  • Να μην πληρώνουμε ούτε ένα Ευρώ για τα απαραίτητα κάθε είδους είδη αναπηρίας, ιατρικά είδη, που είναι απαραίτητα για τη διαβίωση μας.
  • Αφορολόγητο όριο για τη λαϊκή οικογένεια με ΑμεΑ τα 50.000 ευρώ το χρόνο, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.