Friday, November 17, 2017

Στο Ρούπελ ο Γερμανός Πρόξενος

Σχεδόν 76 χρόνια μετά τη γερμανική επίθεση στην Ελλάδα και την ηρωική αντίσταση του οχυρού Ρούπελ στις Σέρρες, (6-10/4/1941) εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας πραγματοποίησε επίσκεψη με ιδιαίτερους συμβολισμούς στο θρυλικό συγκρότημα. Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Κοιν.Σ.Επ Άγκιστρο Δράση ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ.Βάλτερ Στέχελ επισκέφτηκε το οχυρό μνημείο, ξεναγήθηκε στις υπόγειες στοές του οχυρού, ενώ κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο -όπου αναγράφονται τα ονόματα των Ελλήνων πεσόντων- με την ευχή να μη ξαναζήσει η ανθρωπότητα παρόμοιες καταστάσεις όπως ο Β΄ Π.Π. «Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε αυτούς που έπεσαν στο Ρούπελ υπηρετώντας την πατρίδα τους γενναία. Είθε η γενναιότητα τους να μείνει αιώνια… Είθε η ανθρωπότητα να μην ξαναζήσει την τραγωδία του πολέμου» τόνισε ο Γερμανός διπλωμάτης.



Ο Γερμανός αξιωματούχος ενημερώθηκε διεξοδικά για την ιστορία του Ρούπελ από στρατιώτη – ξεναγό του 10ου Συντάγματος Πεζικού και περιηγήθηκε στη συνέχεια στο εσωτερικό του συγκροτήματος. Νωρίτερα είχε διεξοδική συζήτηση με τον δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τη σημερινή κατάσταση του ακριτικού δήμου και τις ευρύτερες προοπτικές της περιοχής, που αποτελεί κύρια πύλη εισόδου της χώρας. Τον Γενικό Πρόξενο συνόδευε και ο διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ.Ματίας Χοφμαν.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.