Monday, March 26, 2018

Η ΥΜΑΘ εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις που έγιναν στις Σέρρες για τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπροσώπησε σήμερα, Κυριακή 25η Μαρτίου 2018, την Ελληνική Κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις που έγιναν στις Σέρρες για τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Η Υφυπουργός παρέστη στη δοξολογία που έγινε στον ιερό μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και αφού κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Εμμανουήλ Παππά, παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση από μαθητές, οργανώσεις, συλλόγους και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά δήλωσε:


«Η σκέψη μας και η καρδιά μας βρίσκονται σήμερα στα δύο παλικάρια μας που γνωρίζουν την τουρκική αδιαλλαξία. Η κράτησή τους καταγγέλλεται πλέον από ολόκληρη την Ευρώπη. Στέλνω τις ευχές μου στους ίδιους και στις οικογένειές τους, γρήγορα να είναι πίσω στη Πατρίδα.
Η μεγάλη εθνική μας γιορτή είναι φέτος κάλεσμα σε εγρήγορση. Είναι υπενθύμιση ότι ο Αγώνας ενάντια στους Εχθρούς της Πατρίδας και ενάντια σε εκείνους που καταχρώνται το Δίκαιο και το Ηθικά Ορθό, δεν τελείωσε το 1821, αλλά συνεχίζεται με την ίδια ένταση και σήμερα. Όσες φορές οι Έλληνες ξεχάσαμε την ευθύνη μας απέναντι στην Πατρίδα και απέναντι στο Ήθος και στις Παραδόσεις μας, το πληρώσαμε ακριβά.
Καλούμαστε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Ηρώων μας, του Κολοκοτρώνη, του μεγάλου Σερραίου Εμμανουήλ Παππά, του Μακρυγιάννη και του Ρήγα Φερραίου, και να προστατεύσουμε και τα χώματα, και τα ονόματα.
Ας σταματήσουμε πλέον να φοβόμαστε μη μας χαρακτηρίζουν «μη-προοδευτικούς» ή «εκτός μόδας» επειδή είμαστε πατριώτες. Φαίνεται πλέον πόσο άτοποι είναι αυτοί οι χαρακτηρισμοί. Για αυτό και δεν πρέπει να διαχωρίζουμε την εθνική μας επέτειο, από τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Γιατί το νόημα της είναι διπλό, και πνευματικό, και πατριωτικό.
Ο Αγώνας για την Ελευθερία, είναι ο αγώνας για την Ορθοδοξία και για την Πατρίδα. Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι του Ελεύθερου Κόσμου, κάτι που σήμερα γίνεται ξανά ολοφάνερο. Οι στιγμές απαιτούν την πλήρη εγρήγορσή μας, το ίδιο θάρρος και την ίδια αποφασιστικότητα που έδειξαν οι πρόγονοί μας το 1821.
Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία, δύναμη και αποφασιστικότητα!»












No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.