Wednesday, March 7, 2018

Μήνυμα Μ. Τζελέπη για την 8η Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Μήνυμα του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κ. Μιχάλη Τζελέπη, με αφορμή τη γιορτή της γυναίκας.
Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί στην παγκόσμια κοινότητα ως ημέρα της γυναίκας.  Μέρα τιμής για την αγωνίστρια της ζωής, τη μάνα μας, τη σύντροφο, την κόρη, την δασκάλα μας.


Κάθε χρόνο, λοιπόν έστω και για την συγκριμένη μόνο ημέρα φωτίζεται ο πολλαπλός της ρόλος. Σήμερα, περισσότερο ίσως από ποτέ η γιορτή της γυναίκας αποκτά ένα πολύ ιδιαίτερο περιεχόμενο. Η Ελληνίδα γυναίκα εκτός από τη μάχη που δίνει να αντιμετωπίσει τα ανυπέρβλητα εμπόδια που ορθώνονται  στο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον της, πέρα από τον αγώνα που δίνει διαχρονικά για την υποχώρηση της κοινωνικής ανισότητας και του αποκλεισμού, καλείται να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα της βαθιάς οικονομικής κρίσης που δοκιμάζει την ελληνική οικογένεια. Να ανταπεξέλθει στα οικονομικά προβλήματα που αναδύονται, διαδραματίζοντας πάντοτε πρωταγωνιστικό και λυτρωτικό ρόλο για ολόκληρη την οικογένεια.
Η δράση, η πολλαπλή προσφορά, οι αξίες και οι προοδευτικές αρχές της σύγχρονης γυναίκας καθορίζουν τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης κοινωνίας. Γι’ αυτό και η Πολιτεία έχει χρέος  να θωρακίσει και να αναδείξει τον καθημερινό ρόλο του γυναικείου φύλου, υποστηρίζοντας εμπράκτως τη συμμετοχή των γυναικών σε όλους τους τομείς δραστηριότητας και έκφρασης της ελληνικής κοινωνίας και να δυναμώσει θεσμούς, αξίες και πρότυπα, που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην κοινωνική συνοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη.
Δεν αρκεί λοιπόν να τιμούμε απλά τη γυναίκα αλλά να σταθούμε πραγματικοί αρωγοί και συμπαραστάτες της συνδράμοντας ουσιαστικά να σπάσουμε όλα τα στερεότυπα και να κάνουμε πράξη την ισότητα, για έναν κόσμο δίκαιο, χωρίς προκαταλήψεις και κοινωνικό ρατσισμό.
Χρόνια Πολλά σε όλες!!!

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.