Friday, March 2, 2018

Σύλληψη δύο στελεχών του Στρατού στον Έβρο από Τούρκους

Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις
Σύλληψη δύο στελεχών του Στρατού στον Έβρο από Τούρκους
Δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς, που διενεργούσαν περιπολία σε δασική περιοχή του Έβρου, συνελήφθησαν -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- από Τούρκους όταν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών πέρασαν σε τουρκικό έδαφος (φωτό αρχείου)

Δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς, που διενεργούσαν περιπολία στη δασική περιοχή των Καστανιών Έβρου, συνελήφθησαν από τούρκους στρατιώτες, όταν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών έχασαν τον προσανατολισμό τους και φέρονται να εισήλθαν σε τουρκικό έδαφος. 


Τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς συνελήφθησαν από μέλη τουρκικής περιπόλου και κρατούνται στην Αδριανούπολη. Το επεισόδιο έλαβε χώρα χθες, Πέμπτη.

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις με την τουρκική πλευρά από το Πεντάγωνο και το υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να επιστρέψουν στο στρατόπεδό τους οι δύο στρατιώτες.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών συνιστά ψυχραιμία, αλλά υπάρχουν επιφυλάξεις σχετικά με τη στάση που θα τηρήσουν οι Τούρκοι.

Όπως επισημαίνεται από πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία δεν είχε προχωρήσει σε προκλητικές κινήσεις στο Αιγαίο και την Κύπρο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ελλήνων στρατιωτών θα προχωρήσουν γρήγορα και χωρίς προβλήματα.
Πάντως, τα δύο μέλη του Στρατού Ξηράς, είναι καλά στην υγεία τους και πλέον αναμένουν να υπάρξει αίσιο τέλος στις επαφές μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών αρχών, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι.

Κατά πληροφορίες πρόκειται για έναν ανθυπολοχαγό και έναν ΕΠΟΠ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».

Πηγή: in.gr


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.