Friday, March 2, 2018

Η Υποδοχή στη νέα Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη

Την νέα Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθηγήτρια Μερόπη Τζούφη υποδέχθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου
Την νέα Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθηγήτρια Μερόπη Τζούφη, υποδέχθηκε χθες Πέμπτη, 1η Μαρτίου 2018 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Η τελετή υποδοχής έγινε στις 13:30 στην αίθουσα «Ιωάννης Παντής» με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, του Αν. Υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη, του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, των Γενικών Γραμματέων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γεώργιου Αγγελόπουλου, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανία Παπαγεωργίου, Έρευνας & Τεχνολογίας Ματρώνας (Πατρίτσια) Κυπριανίδου και Διευθυντών του Υπουργείου.


Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε:
«Για μένα προσωπικά είναι πραγματικά μία συγκινητική στιγμή γιατί με τη Μερόπη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Έχουμε δώσει πολλούς κοινούς αγώνες και όταν είναι να συζητήσουμε θέματα -κυρίως του Πανεπιστημίου- πάντοτε βρίσκουμε λύσεις. Την τελευταία φορά ήταν όταν ήταν εισηγήτρια του Νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τον Αύγουστο. Είναι μία συνάδελφος με εξαιρετικά πλούσια επιστημονική και κοινωνική δράση. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την καλωσορίζει. Ελπίζουμε και είμαστε σίγουροι για όλα τα καλά».
Η νέα Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη, δήλωσε:
«Με τιμά η απόφαση και του Πρωθυπουργού αλλά και του Υπουργού Παιδείας να με προτείνει για την ανάληψη αυτής της θέσης. Είμαι πολύ συγκινημένη που είμαι εδώ μαζί σας, σ’ ένα ρόλο που θα κάνω κάθε προσπάθεια να ανταποκριθώ στις ανάγκες του και στις ευθύνες του. Όπως είπε και ο Υπουργός, μας ενώνουν -και όχι μόνο με εκείνον αλλά και με πολλούς που είστε εδώ μαζί- κοινές διαδρομές και προσπάθειες που αφορούσαν κυρίως τους αγώνες που δόθηκαν στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επομένως υπάρχει ένας κοινός τόπος και νομίζω ότι αυτό που μπορώ να υποσχεθώ προς όλους είναι ότι θα κάνω καθετί, θα επιδείξω εργατικότητα, διάθεση συνεννόησης και συναίνεσης. Χρειάζομαι βοήθεια από όλους σας. Είναι καινούρια πράγματα που δεν τα ξέρουμε, που δεν τα έχουμε διαχειριστεί, και ευελπιστώ ότι με τη συλλογική προσπάθεια -για την οποία χρειάζομαι να υπάρχει βοήθεια κάθε μέρα, δεν μπορούμε χωρίς αυτήν- θα μπορέσουμε κάποια πράγματα τουλάχιστον να τα υλοποιήσουμε και να τα προχωρήσουμε. Και μάλιστα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που θεωρούμε ότι μπορούμε, βγαίνοντας από τη σκληρή επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018,  να σχεδιάσουμε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις στον κρίσιμο χώρο της Παιδείας που τις έχουμε ανάγκη. Που τις έχει ανάγκη ο τόπος και κυρίως η νέα γενιά η οποία έχει επενδύσει σε όλους εμάς. Η γενιά των παιδιών μας. Να σας ευχαριστήσω όλους. Αισθάνομαι πολύ βαρύ το καθήκον σε αυτή την αίθουσα. Θέλω να μνημονεύσω και τη σχέση που είχα με τον Γιάννη Παντή στον οποίον είναι αφιερωμένη ετούτη η αίθουσα. Ήταν ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος με τον οποίον μας συνέδεαν πολύ σημαντικοί αγώνες όταν παλεύαμε στα Πανεπιστήμια για να υπάρξουν αλλαγές. Τώρα είμαστε σε αυτή τη θέση για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να γίνουν πράξη εκείνες οι αλλαγές που είναι για το κοινό καλό».

 Η Υποδοχή στη νέα Υφυπουργό Μερόπη Τζούφη 1.3.2018 https://youtu.be/kgeVbXf6AmA


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.