Thursday, March 29, 2018

Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών: Η νέα αναπτυξιακή φιέστα της κυβέρνησης δε μας ξεγελά!!!


Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για δήθεν επερχόμενα μέτρα φιλικά προς τους ΑμεΑ και το λαό, στοχεύουν στο να αποσπάσουν τη συναίνεση της κοινωνίας στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει!
Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει εδώ και τώρα στα ερωτήματα που θέτει το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα:

1.   Θα γίνουν περικοπές 900 εκ. Ευρώ στις προνοιακές δαπάνες; Ισχύει η συγκεκριμένη επιταγή του 3ου μνημονίου, που μετεγγραφεί αυτούσια στην 2η αξιολόγηση; Αν δεν ισχύει γιατί δεν κάνει επίσημη ανακοίνωση;
2.   Θα μας ξεκαθαρίσει επιτέλους τι προβλέπει το Άρθρο 215 του Πολυνομοσχέδιου για το νέο σύστημα και τα κριτήρια απονομής των επιδομάτων των ΑμεΑ και των συντάξεων αναπηρίας; Γιατί δεν λέει ακριβώς τι θα κάνει μέσα στο νόμο και τα αφήνουν όλα σε υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους; Υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι που δεν περνάνε από την Βουλή και ποντάρουν ότι δεν θα πάρει κανείς χαμπάρι πότε θα βγουν και τι θα λένε.
3.   Αλήθεια τι σημαίνει η φράση που αναφέρεται στο άρθρο 215, ότι για να πάρουν το επίδομα οι ανάπηροι και οι χρονίως πάσχοντες θα συνυπολογίζεται εκτός του ποσοστού αναπηρίας που θα δίνουν τα ΚΕΠΑ και «η δυνατότητα του ανάπηρου να αντιμετωπίζει τα καθημερινά του προβλήματα»;
Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση δε θα ωφελήσει τους ΑμεΑ, δε θα ωφελήσει τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Εμείς και πάλι θα κάνουμε θυσίες αυτή τη φορά στο δικό της όνομα. Άλλωστε οι ίδιοι οι Θεσμοί διακηρύττουν ότι οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχιστούν μέχρι το 2060, με την προϋπόθεση να μην υπάρξουν επιπλοκές στην παγκόσμια οικονομία!
Η ανάπτυξη της κυβέρνησης αφορά τους λίγους… τους μεγαλομετόχους των επιχειρηματικών ομίλων, ντόπιων, ξένων και μεικτών, οι οποίοι θησαύριζαν πριν την κρίση, έζησαν πλουσιοπάροχα μέσα σε αυτήν και τώρα ακονίζουν τα μαχαίρια τους μπροστά στον επερχόμενο γύρο διευρυμένης κερδοφορίας. Τα 6,75 δις Ευρώ με τα οποία τους πριμοδοτεί η κυβέρνηση μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι μόνο η αρχή…  
Οι ΑμεΑ έχουν συσσωρεύσει πλέον μπόλικη πείρα, δεν πρέπει να ξεγελαστούν από τη νέα παράσταση που δίνει η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη!

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.