Friday, March 23, 2018

Φωτεινή Αραμπατζή στην Ημερίδα της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας: « Η ΝΔ ξέρει, θέλει και μπορεί να ανατάξει την ελληνική Κτηνοτροφία»



Τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ενίσχυση της ελληνικής γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας και της Κτηνοτροφίας στο σύνολό της, ανέπτυξε η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Φωτεινή Αραμπατζή από το Βήμα της Ημερίδας, που διοργάνωσε  η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας, σήμερα στη Θεσσαλονίκη. 

Η Σερραία Βουλευτής τόνισε τη σημαντική συμβολή του κλάδου της αγελαδοτροφίας στη χώρα μας αλλά και τη μεγάλη δυνητική δυναμική του, που δυστυχώς όμως περιορίζεται: 
\
Από τη γενικότερη πανευρωπαϊκή κρίση του τομέα, την κατάργηση των ποσοστώσεων στο αγελαδινό γάλα και τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο
Από τα διαχρονικά προβλήματα της Ελληνικής Κτηνοτροφίας, όπως οι μικρές εκμεταλλεύσεις και το μεγάλο κόστος παραγωγής, η έλλειψη οργανωμένου συνεργατισμού, η αντιαναπτυξιακή γραφειοκρατία 
Προβλήματα, που  γιγαντώνονται από τις υφεσιακές πολιτικές των 3 τελευταίων χρόνων. Πολιτικές πνιγηρής φορολόγησης, εκτίναξης των ασφαλιστικών εισφορών και του κόστους παραγωγής, του  δυσπρόσιτου τραπεζικού δανεισμού, της βραδείας και αντιαναπτυξιακής απορρόφησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και της έλλειψης συστηματικών ελέγχων για τις παράνομες ελληνοποιήσεις, που αφαιμάζουν τις τιμές του γάλακτος.
  
Η αρμόδια Τομεάρχης της ΝΔ υπογράμμισε ότι παρά τις καταγεγραμμένες δυσκολίες, που αντιμετώπιζε ο κλάδος και επί των ημερών της προηγούμενης διακυβέρνησης, η ΝΔ  είχε προχωρήσει σε στοχευμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση των δυσκολιών του κλάδου.
Με κυρίαρχες αυτές:
Της αλλαγής του μείγματος ζωικής και φυτικής παραγωγής  και αύξηση των κονδυλίων του 1ου Πυλώνα κατά 150 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για τους Έλληνες κτηνοτρόφους σε σχέση με το 2007-2013, 
Τη διεύρυνση του ορισμού σε επίπεδο ΕΕ και τον σύννομο πολλαπλασιασμό των βοσκοτόπων, που δυστυχώς τρία χρόνια τώρα δεν αποτυπώνονται στα σχέδια βόσκησης, 
Τη διασφάλιση κοινοτικών κονδυλίων ύψους 950 εκατ. Ευρώ για την εξισωτική αποζημίωση και την διοχέτευση της πλειοψηφίας των συνδεδεμένων ενισχύσεων στην κτηνοτροφία, όπως η παροχή για πρώτη φορά συνδεδεμένης ενίσχυσης στα κτηνοτροφικά ψυχανθή, για την επάρκεια και τη χρηματοδότηση των ζωοτροφών.

Η κ. Αραμπατζή μίλησε για τους άξονες ανάταξης της πρωτογενούς παραγωγής, που θα υλοποιήσει την επόμενη ημέρα η ΝΔ.
Με μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα,  όπως η μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9% για εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, η μείωση της φορολογίας στα παραγωγικά ακίνητα και της παροχής ισχυρών κινήτρων  για το «χτίσιμο» συλλογικοτήτων, Ισχυρών Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών.

Με μέτρα μείωσης  του κόστους παραγωγής, όπως τη διατήρηση αλώβητων των συνδεδεμένων ενισχύσεων  στη μελλοντική ΚΑΠ, τη γενετική βελτίωση για την παραγωγικότητα του ζωικου κεφαλαίου, την ειδική στήριξη των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, με απαρέγκλιτη διάθεση της εξισωτικής αποζημίωσης στους πραγματικούς δικαιούχους, ενώ επισήμανε και την ανάγκη απλοποίησης της Αδειοδότησης Σταβλικών Εγκαταστάσεων. 

Όσον δε αφορά στην αξιοποίηση του κοινοτικού χρηματοδοτικού κεκτημένου, η Σερραία βουλευτής υπενθύμισε τις δεσμεύσεις της ΝΔ αφενός για την βέλτιστη χρήση  των Μέτρων του ΠΑΑ, όπως τα Σχέδια Βελτίωσης με επιλέξιμους τους κτηνοτρόφους και η Βιολογική Κτηνοτροφία καθώς και για την εξάντληση των αναξιοποίητων μέχρι σήμερα, δυνατοτήτων του Πακέτου Juncker για τον αγροδιατροφικό Τομέα.
Μιας χαμηλότοκης χρηματοδότησης με εγγύηση τα χρήματα του ΠΑΑ, η μηδενική αξιοποίηση του οποίου, στερεί από τους αγρότες – επενδυτές μια πολύτιμη πρόσβαση σε ταμειακή ρευστότητα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη στρεβλή χρήση ή και στην απουσία της χώρας μας από κονδύλια της κρίσης των αγορών, όπως αυτά για τον γαλακτοκομικό τομέα.

Η Τομεάρχης της ΝΔ επανέλαβε την κεφαλαιώδη σημασία της ενεργοποίησης και εντατικοποίησης των ελέγχων από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, για την πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων καθώς και τη σημασία του ισοζυγίου γάλακτος, που έχει εγκαταλείψει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων για τη νέα ΚΑΠ και επανέλαβε τις θέσεις του κόμματος και του ΕΛΚ, που σε αντίθεση με την Κυβέρνηση, έχουν διατυπωθεί ξεκάθαρα εδώ και καιρό.
Της διατήρησης του προϋπολογισμού για τη νέα ΚΑΠ, της χρηματοδότησης των άμεσων ενισχύσεων του 1ου πυλώνα από την ΕΕ, της κάθετης αντίθεσης σε κάθε προσπάθεια επανεθνικοποίησης της ΚΑΠ και την επιχειρηματολογημένη άρνηση της εξωτερικής σύγκλισης, που επιδιώκουν οι χώρες Visegrad. 

Η Τομεάρχης έκλεισε με την ανάδειξη από τη ΝΔ τόσο σε επίπεδο εθνικού όσο και Ευρωκοινοβουλίου του επιχειρηματολογημένου veto της χώρας μας έναντι των Τσέχικων διεκδικήσεων για το ελληνικό γιαούρτι.









No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.