Sunday, March 25, 2018

Διαγωνισμός Γαλλικής Ορθογραφίας του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο Διαγωνισμός Γαλλικής Ορθογραφίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες –Fosses στα πλαίσια του εορτασμού της Γαλλοφωνίας, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στο αμφιθέατρο Γ. Καφταντζής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.
Στον διαγωνισμό που διεξήχθη για πρώτη φορά, όχι μόνο στις Σέρρες αλλά και πανελλαδικά, συμμετείχαν μαθητές Ε΄ και  ΣΤ΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων και  Α΄τάξης Γυμνασίου, σχολείων, ακόμη και απομακρυσμένων , της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.


     Οι μαθητές εντυπωσίασαν με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα την οποία επέδειξαν στο διαγωνισμό - ζωντανά παραδείγματα του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς ανταγωνισμού - καθώς και με την άρτια κατάρτισή τους στη γαλλική γλώσσα. Συγχαίρουμε πρωτίστως όλους  τους μαθητές αλλά και τις καθηγήτριές τους που τους προετοίμασαν. Ευχαριστούμε επίσης και τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους και αγκάλιασαν τη διοργάνωσή μας.
      Το Δ.Σ. του Συλλόγου νοιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένο από την έκβαση του διαγωνισμού γιατί φάνηκε ότι με αυτή τη δράση επιτυγχάνεται η γλωσσική υποδομή των μαθητών, η αφύπνιση του μυαλού τους κόντρα στον καταιγισμό των νέων τεχνολογιών αλλά και η εξοικείωση με την έκθεσή τους στο κοινό.
      Ευχαριστούμε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη για τη συνδιοργάνωση και τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, τους εκδοτικούς οίκους  Κοσβογιάννη , Trait d’Union , Hachette και το βιβλιοπωλείο «Le livre ouvert» για τη συμβολή τους στα βραβεία των νικητών και τα αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές.
Ευχαριστούμε επίσης την κυρία Χριστίνα Παπαφράγκου που με το φωτογραφικό της φακό αποτύπωσε σκηνές του διαγωνισμού.
       Με εκτίμηση                         
Το  Δ.Σ. του Συλλόγου


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.