Saturday, April 21, 2018

Το άρθρο του Στράτου Γεωργούλα στο freedomtv.gr για τα 2 χρόνια Πλεύσης Ελευθερίας


Το άρθρο του Στράτου Γεωργούλα στο freedomtv.gr για τα 2 χρόνια Πλεύσης Ελευθερίας
Στείλε κι εσύ τη δικιά σου ευχή για την Πλεύση και την Ελευθερία!!!
Stratos Georgoulas: Η επέτειος της ίδρυσης της Πλεύσης Ελευθερίας, μας θυμίζει όχι μόνο το χρέος όλων μας αλλά και το λόγο της ύπαρξής της και την ιστορική ανάγκη για τη συνέχεια, πάνω από πρόσωπα και συγκυρίες. Και αυτός δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι αξίες.
Πατρίδα ή θάνατος, με τα κόμματα που κυβερνούσαν και κυβερνούν να έχουν επιλέξει σαφέστατα το δεύτερο, βυθίζοντάς μας πιο βαθιά σε ένα μετααποικιακό τάφο των χρεών και των επιτρόπων.
Κι όμως ο άλλος δρόμος είναι καθαρός και ήδη ανοιγμένος από παλιότερους «δασκάλους».


«Το κράτος που αγοράζει, διατάζει. Το κράτος που πουλά υπηρετεί». Αυτή είναι η σύγχρονη διάσταση της αποικιοκρατίας ή όπως ακριβώς το έχει καταγράψει «όταν όλη η κυβερνητική μηχανή είναι υποκείμενη σε μια ξένη δύναμη».
«Όταν μια χώρα δέχεται επίθεση και είναι αντικείμενο καταπίεσης και παραβίασης διεθνούς δικαίου, τότε έχει το δικαίωμα να ασκήσει πολιτικές πράξεις υπέρ των πολιτών της και κατά αυτών των κακόβουλων ενεργειών». Οφείλουμε και θα το κάνουμε και εμείς.
Με κάθε τρόπο γιατί άλλωστε «η πιθανότητα η αλλαγή να ξεκινήσει με εκλογές δεν πρέπει να αποκλειστεί. Εξάλλου στο ερώτημα πού θα βρούμε τα όπλα να πολεμήσουμε, θα πρέπει να απαντήσουμε ότι δεν εμφανίζονται τυχαία. Πρέπει να τα πάρουμε από τον εχθρό, και τέτοια όπλα μπορεί να είναι και μια εκλογική διαδικασία». Και αμέσως καταλαβαίνεις ότι η γενικευμένη προσπάθεια πολιτικής απάθειας και μη συμμετοχής είναι μέρος του προβλήματος και όχι η λύση.
Μην ξεγελιόμαστε αν κάποιοι παρουσιαστούν με την προβιά του «φιλάνθρωπου» που θέλει να μας σώσει. «Το ανθρωπιστικό έργο του δυτικού πολιτισμού κρύβει ύαινες και τσακάλια» και δεν μπορείς παρά να κάνεις συνειρμούς και με τη διαχείριση του προσφυγικού στη χώρα μας.
Αλλά θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: «Η οικονομία δεν μπορεί να ξεχωριστεί από την πολιτική. Γι’ αυτό δεν μπορείς να έχεις “ειδικούς” που μιλούν για μοντέλα όταν είναι σε κίνδυνο η μοίρα των ανθρώπων». Και όμως μερικοί συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μια “τεχνική” συζήτηση για το νόμισμα μπορεί να αποτελέσει “έναν άλλο δρόμο πολιτικής”».
Αγώνας, λοιπόν, αγάπη, χαμόγελο σε κάθε εμπόδιο και όλα αυτά μέχρι την τελική νίκη.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.